Vesti iz fudbala

Odlazak iz PSŽ-a je moja najveće greška u životu: Bufon žali što je otišao iz Pariza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2023 16:03
Odlazak iz PSŽ-a je moja najveće greška u životu: Bufon žali što je otišao iz Pariza MN Press

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon smatra da je najveća greška koju je napravio u karijeri ta što je 2019. godine odlučio da napusti PSŽ i preseli se u Juventus.

Nije jednom od najboljih evropskih i svetskih golmana svih vremena žao što se vratio među torinske crno-bele, već što je dozvolio sebi da napusti Pariz.

"Moje iskustvo tokom boravka u Parizu je bilo najbolje moguće. Uživao sam tamo. Uživala je i moja porodica i zaista misim da je odlazak iz PSŽ-a bio moja velika greška. Čak me i danas deca pitaju zašto smo napustili Francusku i Pariz. A zašto sam otišao? Zato što su mi u martu rekli kako su jako zadovoljni sa mnom, ali da naredne sezone neće u biti prvi golman u Ligi šampiona. Takav pristup nije sportski. To mi je zasmetalo i odlučio sam da odem", rekao je Bufon.

Italijanski golman je naglasio i da mu je žao što sa francuskom ekipom nije osvojio Ligu šampiona, a smatra da je pSŽ imao ekipu za tako nešto.

"Poraz od Mančester junajteda u osmini finala Lige šampiona nas je potpuno uništio. Svi smo bili uvreni da ćemo te godine osvojiti Ligu šampiona, jer smo imali mega tim. Na žalost, Junajted je prošao dalje zbog pravila gola u gostima, koje više ni ne postoji. Žaliću do kraja života što te godine nismo postali šampioni Evrope", rekao je Bufon.