Vesti iz fudbala

Oglasio se Manćini povodom Saudijske Arabije: Neke netačne priče su objavljene u medijima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.01.2024 11:35
Selektor Saudijske Arabije, Roberto Manćini Guliver/AP Photo, File
Selektor Saudijske Arabije, Roberto Manćini

Bivši selektor reprezentacije Italije, Roberto Manćini izjavio je kako su neke netačne priče objavljene u medijima kada je otkriveno da će postati novi trener nacionalnog tima Saudijske Arabije. Ipak, Manćini razume da ne bi svako povukao potez za koji se on odlučio.

Italijan se povukao sa selektorske pozicije "azura" u avgustu 2023. godine, tačno pred izuzetno bitne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nedugo nakon toga, objavljeno je kako je postao novi trener Saudijske Arabije.

Iako zvanične cifre nisu objavljene, veruje se da je iskusni trener prihvatio znatno unosniju ponudu ove azijske države. Manćini je nedavno govorio za "Liberto" i objasnio zašto je prihvatio ovaj posao.

"Drugačije je. U pitanju je vrsta fudbala koji napreduje, pogotovo ako uzmemo u obzir sve igrače koji su došli. Međutim, ovo nije nešto što će se desiti odmah. Potrebno je vreme da postanete konkurentni. Počinjemo sa dna, ali sam pronašao grupu ljudi koji su spremni da napreduju. Nema sumnje da je ovo najveći izazov u mojoj karijeri, ali u isto vreme me to i inspiriše", rekao je Manćini.

 

 

Italijanski stručnjak se osvrnuo i na negativne komentare koje je dobio nakon odlaska iz nacionalnog tima Italije.

"Razumem reakciju navijača koji možda ne prihvataju moj izbor, ali takođe na njih su uticale i netačne priče koje su objavljene u medijima. To me najviše nervira. Pričamo o profesionalizmu. Koliko puta se desi da trener radi dobro i izgubi posao? Treneri mogu da budu otpušteni, ali mogu i da donesu odluku da napuste posao. To je normalno, to je deo profesije", objasnio je Manćini.