Vesti iz fudbala

Priznajem, Španija je bila bolja i čestitam joj na pobedi: Roberto Manćini iskren posle poraza u polufinalu Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2023 08:19
Priznajem, Španija je bila bolja i čestitam joj na pobedi: Roberto Manćini iskren posle poraza u polufinalu Lige nacija Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Selektor fudbalske reprezentacije Italije, Roberto Manćini priznao je da će se u finalu Lige nacija zasluženo naći nacionalni tim Španije koji je bio bolji od njegove ekipe u polufinalu ovog takmičenja.

Iskusni stručnjak smatra da je "furija" pokazala više i zasluženo došla do pobede, ali on, s druge strane, ne želi da kritikuje svoje igrače.

"Bila je ovo potpuno drugačija utakmica od one koju smo očekivali i za koju smo se spremali. Španija je kontrolisala meč, bolje se snašla u tim okolnostima i na kraju su njeni igrači dali gol u finišu koji ih je odveo dalje i ja im čestitam na tome", rekao je Manćini i dodao:

"Moji  igrači su bili dobri, imajući u vodu sve okolnosti i probleme sa kojima se suočavamo, tako da zaista nemam šta da im zamerim. Borili su se, igrali agresivno, ali jednostavno rival je bio bolji".

Finalni meč ovogodišnjeg izdanja Lige nacija na programu je u nedelju, 18. juna kad će se sastati selekcije Španije i Hrvatske (20.45, TV Arena 2 Premium), dok će u borbi za treće mesto igrati Italija i Holandija (15h).