Vesti iz fudbala

Španija i Italija u borbi za finale Lige nacija: Samo jedna selekcija može na megdan Hrvatskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2023 10:19
Španija i Italija u borbi za finale Lige nacija: Samo jedna selekcija može na megdan Hrvatskoj UEFA.com

Fudbaleri Hrvatske izborili su u sredu uveče plasman u finale ovogodišneg izdanja Lige nacija, a rival u meču za titulu koji je na programu u nedelju od 20.45 časova će im biti selekcije Italije ili Španije.

Grad Tvente će biti mesto odigravanja ovog polufinalnog susreta (20.45, TV Arena 2 Premium) uoči čijeg početka selektor aktuelnih evropskih šampiona, reprezentacijr Italije, Roberto manćini veruje da njegov tim može da ostvari trijumf.

"Španija jeste promenila selektora, ali to njima ne treba da predstavlja nikakav problem. Reč je u izuzetno kvalitetnoj i nezgodnoj reprezentaciji koja u svakom trenutku može da vam napravi problem i zbog toga morate da budete maksimalno fokusirani. Međutim, i mi smo dobra ekipa, aktuelni smo šampioni, a naš cilj je da osvojimo ovo takmičenje i uveren sam da to možemo da učinimo", kaže iskusni Manćini.

Istu ambiciju ima i selektor Španije Luis de la Fuente koji veruje da će se njegov tim plasirati u veliko finale i odmeriti snage protiv selekcije Hrvatske.

"Dobro smo analizirali Italiju, znamo sve njene kvalitete i spremni dočekujemo polufinalni duel. Verujem da smo se dobro spremili i da imamo čemu da se nadamo. Pred nama je prilika da u naredne dve utakmice osvojimo jedno značajno takmičenje i daćemo sve od sebe da u tome uspemo", rekao je selektor Španije.