Vesti iz fudbala

Mane nije ispunio očekivanja i zna da nije prva opcija: Trener Bajerna Tuhel jasan po pitanju Senegalca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2023 18:57
Mane nije ispunio očekivanja i zna da nije prva opcija: Trener Bajerna Tuhel jasan po pitanju Senegalca Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Bajern je započeo pripreme, a trener Tomas Tuhel je izašao pe medije i bio je veoma jasan po pitanju nekih poteza u prelaznom roku, a pre svega po pitanju Sadija Manea.

Senegalac je prošlog leta stigao iz Liverpula kao najveće pojačanje. Međutim, igrom, golovima (11), uz neke povrede, ali i skandal koji je izazvao šamarajući saigrača Liroja Sanea, nije ubedio trenera Tomasa Tuhela da mu je mesto u startnih 11. 

"Nije ispunio očekivanja. Konkurencija je veoma jaka, a njegova startna pozicija nije dobra. On to zna i sam, zna moje, kao i mišljenje kluba", direktan je bio Tuhel na konferenciji za medije.

Maneov ugovor sa Bajernom prošlog leta potpisan je do leta 2025.

"Ima ugovor i želi da ostane. Poštujemo to, ali tek je prvi dan priprema i još mnogo toga može da se promeni. Tako je u fudbalu."

Glavno pitanje a to je transfer Harija Kejna iz Totenhema ostalo je bez odgovora od strane trenera.

"Ne komentarišem igrače drugih klubova. Dobro je poznato da tražimo 'devetku'. Ako nađemo igrača koji se uklapa, krenućemo po njega svim silama. Ako ga ne nađemo, moraćemo da se zadovoljimo onima koje imamo. Bitno je da budemo strpljivi".

Međutim, kada je upitan za transfer Kim Min-jea iz Napolija, Tuhel je bio direktan, mada mu nije spomenuo ime.

"Pokušaćemo da ozvaničimo transfer u narednih nekoliko dana. Nije tajna ko treba da zameni Ernandeza".

Nije tajna da je Korejac prošao lekarske preglede u Seulu i da je Bajern aktivirao klauzulu od 45 miliona evra. Golmanska pozicija za sada nije tema. Manuel Nojer je još povređen i, po Tuhelovim rečima, teško će konkurisati za tim pre avgusta. Jan Zomer je na meti Intera, Aleks Nibel se vratio sa pozajmice Monaku, a tu je i Sven Ulrih.

"Nema svrhe sada nešto raditi, jer situacija sa golmanima još nije dovoljno jasna. Čekaćemo i videti kako se stvari odvijaju. Imamo Jana i Sveta, vratio se Aleks... Potrebno nam je vreme da odlučimo", zaključio je Tuhel.