Vesti iz fudbala

Mi nemamo to što ima Srbija, ali smo orni za borbu: Krstajić i Bugarska spremno dočekuju "orlove"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2023 19:14
Mi nemamo to što ima Srbija, ali smo orni za borbu: Krstajić i Bugarska spremno dočekuju "orlove" MN Press

Fudbaleri Srbije i Bugarske igraju sutra od 20:45 časova (Arena 1 Premium) utakmicu trećeg kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a utiske pred susret u Razgradu sumirali su danas treneri obe ekipe Dragan Stojković i Mladen Krstajić.

Srbija je vodeća u grupi sa maksimlanih šest bodova, dok je Bugarska na samom začelju tabele sa jednim, koliko ima i Litvanija, koja ima i utakmicu više od izabranika Mladena Krstajića.

Bivši selektor Srbije u najavi utakmice je izjavio da je pokušao da opusti svoje mlade igrače pred susret sa "orlovima", uz reči da je ovo prava prilika da skrenu pažnju na sebe.

"Ova mlada ekipa, na ovakvim utakmicama, ne mogu da kažem da nemamo šta da izgubimo, imamo šta da izgubimo, jer hoćemo da pobedimo, ali na ovim utakmicama za mlade i motivisane i perspektivne igrače, je idealno da na ovakvim utakmicama skrenu pažnju na sebe. Očekujem da ponove želju i energiju, koju su pokazali osim prvog poluvremena protiv Mađarske i na ovim ostalim utakmicama gde se stvarno videla želja. Ali kažem, zbog igranja u svojim klubovima, naravno da nemaju ritam i osećaj za utakmicu, to je iskustvo, to dolazi sa praksom, treba im vreme, ne treba da se sada pravdam, a mi za 5 dana pravimo ekstra treninge, da dobijemo igrače koji su u trenažnom procesu, a mi zovemo najbolje što Bugarska ima", rekao je Krstajić na konferenciji za medije.

Istakao je da nema pritisaka iz Saveza Bugarske, pošto su zadovoljni njegovim radom, a takođe je izvojio koju reč o sutrašnje rivalu.

"Znam kako radimo i znam da su ljudi iz saveza zadovoljni kako radimo. Ako čovek prilazi maksimalno odgovorno, čiste savesti izlazim pred svakog. Ako sam ja nervozan, šta da očekujem od igrača, moj zadatak je da ih psihološki spremim i da im dam samopouzdanja za narednu utakmicu. Znam gde Srbija ima problem i gde možemo da ih ugrozimo, suština je da mi imamo mladu ekipu i da treba da da svoj maksimum. Kakav će rezultat da bude? Ja bih najviše voleo da pobedimo."

Kraj sezone definitivno je ostavilo traga na formu njegovih igrača, pošto mnogi nisu igrali u svojim klubovima.

"Takva situacija, morate da znate da je kraj sezone, neki igrači nisu u ritmu, ne igraju, normalno je da imamo dve utakmice u tri dana i da napravimo neku korekciju da ubacimo sveže igrače. Mi nemamo mogućnost kao Srbija da može da igra u Beču sa jednim timom, a protiv nas sutra sa drugim timom. Nadam se da će Bugarska u budućnosti imati takvu opciju."

Na kraju konferencije bugarski novinar upitao je Krstajića kako će se osećati kada bude čuo srpsku himnu u Razradu, a selektor domaćeg tima je odgovorio:

"Sutra je novi meč, fudbal je najlepša sporedna stvar na svetu, 90 minuta mi radimo svoj posao, posle toga sve ostaje kako je bilo", zaključio je selektor Bugarske.