Vesti EURO 2024

Ne potcenjujemo Bugarsku, ali želimo da dobijemo i "finale broj tri": Dragan Stojković i obazriv i pobednički raspoložen pred meč u Razgradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2023 17:02
Ne potcenjujemo Bugarsku, ali želimo da dobijemo i "finale broj tri": Dragan Stojković i obazriv i pobednički raspoložen pred meč u Razgradu Tanjug/ Strahinja Aćimović

Fudbalska reprezentacija Srbije danas je stigla u Bugarsku, gde je sutra u Razgradu (20.45, TV Arena 1 Premium) očekuje utakmica kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2024. godine, a selektor Dragan Stojković danas se obratio domaćim medijima i srpskim izveštačima. 

"U dobrom smo raspoloženju došli u Razgrad. Radujem se utakmici na lepom stadionu i lepom terenu. Hvala bogu nemamo zdravstvenih problema", prvo je "raportirao" Piksi, pa se podrobnije pozabavio predstojećim duelom. 

Za razliku od "orlova", sa dve pobede lidera G grupe, domaćin je dva puta poražen. A kako je pre par dana uzeo samo bod protiv Litvanije i dalje se nalazi na dnu tabele, pa na prvi pogled može se učiniti da će ga Tadić i ostali "pregaziti kao plitak potok". Naravno, iskusni stručnjak rezonuje potpuno drugačije.

"Nema nikakvog potcenjivanja rivala, naprotiv, imamo vrlo veliki raspekt prema mladoj i kvalitetnoj ekipi Bugarske, željne dokazivanja. Imaju nekoliko odličnih igrača kao što su Gruev, Čočev, Iliev... Ko ih bude potcenio taj će imati problema", jasan je jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena. 

 

 

Stojković nije želeo previše da analizira protivnika, u kontekstu onoga što mu sprema bivši selektor Srbije Mladen Krstajić, ali je priznao da mu je neobično što će preko puta imati zemljaka i to sebi bliskog. 

"Mladen Krstajić je moj veliki prijatelj i dobar trener. Sigurno će učiniti sve da dođe sa svojom reprezentacijom do pobede sutra, nema dileme, jer su u nezavidnoj bodovnoj situaciji. Dok traje utakmica biđemo sportski neprijatelji, ali već posle nje se vraćamo na staro". 

Odgovarajući na jedno novinarsko pitanje, Piksi je podsetio na svoje reči pre nego što je počela borba za EURO, na kom Srbije nije bila više od dve decenije.

"Svaka utakmicaje jedno finale za nas. Finala 1 i 2 smo rešili u svoju korist, želimo i ovo broj 3. Na terenu će se videti gde su nam prednosti i mane u odnosu na njih, a ono što je sigurno jeste da želimo da uspostavimo svoju igru, probamo da budemo dominatni i nastavimo sa dobrim rezultatima. Ali, neće biti lako. Moramo biti vrlo obazrivi"

U odsutvu povređenog trilinga njegovih prvih izbora u napadu jedina dilema da li će meč početi Dejan Joveljić ili Đorđe Jovanović. Stojković je nije razrešio, barem ne pred "sedmom silom".

"U odsustvu naših najboljih napadača Mitrovića, Vlahovića i Jovića, meč će sigurno početi jedan od njih dvojice. A, možda i obojica. Videćete", zaključio je Stojković, premda je Joveljiću posle dva gola u prijateljskom meču sa Jordanom javno najavio mesto u startnoj postavi. 

 

Kvalifikacije za EURO 2024, grupa G

20. jun

Bugarska - Srbija 20.45 (TV Arena 2 Premium) 

Mađarska - Litvanija 20.45 (TV Arena 3 Premium) 

 

Standings provided by Sofascore