Vesti iz fudbala

Daleko od očiju, ne i od Stojkovićevih projekcija: Dejan Joveljić došao iz Amerike i spasao Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2023 10:06
Daleko od očiju, ne i od Stojkovićevih projekcija: Dejan Joveljić došao iz Amerike i spasao Srbiju MN Press

Dejan Joveljić nije kriv što je udarni napadački tandem fudbalske reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović - Dušan Vlahović, zbog povreda sprečen da učestvuje u junskom dvomeču "orlova", ali za sada na idealan način koristi odsustvo špiceva Fulama i Juventusa, kao i izostanak njihove operisane centarforske alternative Luke Jovića iz Fiorentine. Dobio je minutažu u prijateljskom meču sa Jordanom i sa dva gola sprečio neprijatnu uvertiru za meč kvalifikacija za Evropsko pvrenstvo, 20. juna protiv Bugarske u Razgradu.

"Srećan sam, prevashodno, što sam dobio šansu da se pokažem. Pobedili smo nezgodnu i organizovanu selekciju. Nije to bio naš primarni cilj, iako smo i u Beču želeli trijumf, glavno je ono što sledi u Bugarskoj, da se uzmu tri boda", rekao je napadač Los Anđeles Galaksija, za kog se očekivalo da nestane sa "radara" zbog odluke da odbije izdašniju ponudu Sent Etjena i posle neuspele epizode u Ajntrahtu 2021. godine zapuca preko okeana, gde je izvorna, evropska verzija fudbala u zapećku nekih drugih sportova.

 

 

Čak ni to što je u sadašnem klubu šansu uglavnom dobija kao rezerva favorizovanog Havijera Ernandeza Čičarita, daleko poznatijeg i iskusnijeg Meksikanca, kom u biografiji stoji da je nosio dres madridskog Reala i Mančester junajteda, nije ga omelo da dođe spreman i motivisan na poslednje okupljanje naše seniorske selekcije. I sa dva hica u centar mete i nekoliko ulazaka u ozbiljne šanse zasluži da Piksi njegovu partiju u Beču opiše kao "maestralnu"

"Mogu samo da se zahvalim na šansi Misteru. Trudiću se naporno da radim i svaki put kad sam u prilici da igram pokušaću to da iskoristim. Neću da se opterećujem hoću li početi u Razgradu, kogod da dobije šansu će dati maksimum, siguran sam", deluje mirno "dete" Crvene zvezde. 

Da su u Frankfurtu imali više strpljenja za 23-godišnjaka iz Bijeljine možda bismo ga gledali u Bundesligi, ovako mu se nije isplatilo ni to što je blistao na pozajmici u austrijskom Volfsbergeru, pre nego što je shvatio da će ga Ajntraht radije poslati na novo "kaljenje", kao pre toga u Anderleht, nego li ga gurnuti u bundesligašku vatru.

On sam izabrao je put kojim se ređe ide i otišao čak u Sjedinjene Američke Države, što bi retko ko uradio u njegovoj fazi karijere, pogotovo za manje novca od nuđenog. Ali, možda je "ubo" bingo, jer bi u slučaju da protiv Bugarske nastavi tamo gde je stao u Beču mogao opet da skrene pažnju evropskih skauta i uskoro se vrati na Stari kontinent. Stojković mu je javno najavio ulogu startera, a na Joveljiću je da protiv tima našeg stručnjaka Mladena Krstajića pokaže da je spreman da se ponavlja i bude Piksijev štih i u takmičarskim prilikama.