Vesti iz fudbala

Selektor Stojković za Arenu: Rutinska pobeda, spremamo se za nove izazove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 23:04
Selektor Stojković za Arenu: Rutinska pobeda, spremamo se za nove izazove MN Press

Srpski fudbaleri su pobedili Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić" 2:0 (1:0) i tako napravila prvi korak ka plasmanu na EURO 2024.

Prvi gol je bio delo kapitena Dušana Tadića, dok je strelac drugog bio Dušan Vlahović.

Selektor "Orlova", Dragan Stojković, je za TV Arenu sport istakao da je zadovoljan igrom svog tima:

"Zadovoljan sam, naravno. Prva utakmica je uvek najvažnija i u psihološkom smislu teška. Ako pitate bilo koga u Srbiji, normalno je da se pobedi, ali treba pobediti. Momci su odigrali rutinski, potpuno zasluženo smo pobedili i najvažnije je da smo krenuli sa pobedom, kao što smo i planirali", rekao je Stojković, pa se nadovezao na meč u Podgorici:

"Moraćemo biti spremni, nema izgovora. Raspored je takav da već za tri dana igramo u Podgorici. Bilo je nekih promena, izmena u ekipi, najviše iz razloga da sačuvamo tu neku energiju i svežinu. Važno je da nemamo nikakvih povreda. Ono što mene posebno raduje je taj "klin šit", odnosno, činjenica da nismo primili gol. To je dokaz da možemo da odigramo i takav način", istakao je selektor.

Za kraj, govorio je o nastupu "novajlija" u reprezentaciji, odnosno, o Strahinji Erakoviću, Dejanu Joveljiću i Lazaru Samardžiću:

"Eraković je bio fantastičan, bez ijedne greške. S obzirom na godine vrlo iskusno je donosio odluke i sa loptom i bez nje, snašao sa fenomenalno. Za ostale takođe sve pohvale. Moglo je biti i ubedljivije, ali to je potpuno nevažno. Važna su tri boda i sada idemo u nove izazove", podvukao je selektor.

Naredni meč reprezentacija Srbije igraće protiv Crne Gore u ponedeljak od 20.45 (TV Arena 1 Premium).