Vesti iz fudbala

Paunovićev Čivas prokockao 2:0 protiv Tigresa i ostao bez titule u Meksiku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2023 07:57
Paunovićev Čivas prokockao 2:0 protiv Tigresa i ostao bez titule u Meksiku Tanjug/AP Photo/Eduardo Verdugo

Veljko Paunović nije uspeo da se oktiti titulom prvaka u meksičkoj Klausuiri jer je na svom terenu posle produžetka bio poražen od Tigresa 3:2 (2:2, 0:2) iako je posle 20 minuta vodio 2:0, a tu prednost imao do 65. minuta! Prava je šteta što je posle 0:0 u prvom meču, tim srpskog stručnjaka prosuo prednost u revanšu finala.

Velika je šteta što Čivas nije uspeo da naplati odlične partije u plej-ofu. Golovima Alvarada u 11. i Guzmana u 20. minutu raspalili su maštu navijača da će titula stići u klubu posle sedam godina. Činilo se sve do 65. minuta da je odluka trenera Paunovića da brani kapital bila opravdana, a onda se sve vratilo na "nulu" za samo sedam minuta. Francuz Žinjak je smanjio sa penala, a Kordova u 72. minutu izjednačio.

U produžetku je Gvido Pizaro rešio meč srećnim pogotkom u 110. minutu, a Čivas nije uspeo da izjednači i da se dočepa penala. Tako se Tigres revanširao Čivasu za izgubljeno finale pre sedam godina i uspeo je da stigne do trofeja uprkos sezoni u kojoj je podbacio, promenio trojicu trenera.