Vesti iz fudbala

Paunović "zaključao" meč: Gvadalahara odolela Tigresu u prvom meču finala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 08:41
Paunović "zaključao" meč: Gvadalahara odolela Tigresu u prvom meču finala Tanjug/AP Photo/Eduardo Verdugo

Veljko Paunović stigao je korak do titule meksičke Klausure! U prvom finalnom meču plej-ofa, njegov Čivas iz Gvadalahare odigrao je kao gost bez golova protiv favorita Tigresa i 29. maja na svom terenu imaće priliku da podigne trofej.

Srpski trener je odlučio da "zaključa" meč, odličnom defanzivnom taktikom uspeo je da neutrališe sve napade domaćina, na sličan način je pobedio Ameriku u polufinalu. Imao je Tigres i veći posed lopte i mnogo voše pokušaja, ali su štoperi Briseno i Orozko odigrali bez greške i pomogli golmanu Himenezu da i nema mnogo posla.

"Imali smo red, istrajnost, dobar pristup i sada moramo da se pripremimo za odlučujuću utakmicu. Još ništa nismo urdili, a najbolje tek dolazi. Igrači dobro razumeju šta treba da se uradi u revanšu, koncentrisani smo na ostvarive ciljeve. Bićemo spremni za nedelju", istakao je posle meča Paunović.

Čivas će imati priliku da posle 2017. godine ponovo osvboji Klausuru, a Veljko Paunović da se u debitantskoj sezoni upiše krupnim slovima u istoriju kluba. Čivas je do sada 12 puta osvajao trofej (10 titula, 1 Klausura, 1 Apertura), devet puta je bio vicešampion.