Vesti iz fudbala

Veljko Paunović ima novi posao: Ostaje u Meksiku i predvodi Tigres

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 22:30
Srpski fudbalski stručnjak, Veljko Paunović, ima novo zaposlenje. MN Press
Srpski fudbalski stručnjak, Veljko Paunović, ima novo zaposlenje.

Srpski fudbalski stručnjak, Veljko Paunović, vratio se posle sedmomesečne pauze na posao, a ponovo će raditi u Meksiku, samo ovaj put na klupi Tigresa

Dosta dugo se naš strateg, koji je svojevremeno osvojio Svetsko prvenstvo sa mladom reprezentacijom Srbije na Novom Zelandu, dovodio u vezu sa "tigrovima", a svi pregovori i spekulacije izrodili su se u dvogodišnji ugovor, na koji je Paunović uveliko stavio paraf.

Povodom dolaska novog trenera, meksički klub se oglasio na društvenim mrežama. 

"Obaveštavamo naše navijače da smo postigli dogovor sa Veljkom Paunovićem koji je od danas novi trener Tigresa. Sa novim trenerom stižu i trojica članova stručnog štaba, pomoćnici sa iskustvom u Španiji, Engleskoj, SAD i Meksiku - Nuno Miguel Gomes Bentes, Klaudio David Arseno Pesuto i Kvinton Fortun", navedeno je u saopštenju.

 

 

Podsetimo, Paunović je od novembra 2022, do decembra 2023. godine predvodio Čivas, a od rastanka sa klubom iz Gvadalahare je bio bez angažmana.

Pre izazova u Meksiku, srpski strateg je put gradio kao selektor "Orlića", ali i trener Čikaga i Redinga. Najveći uspeh u karijeri mu je upravo bilo svetsko zlato sa Novog Zelanda sa našom mladom reprezentacijom. Od tada je prilično solidno predvodio američku ekipu, dok se u Čempionšipu nije najsjajnije pokazao, mada se to može prepisati rasulu u kome se sama ekipa nalazi.