Vesti iz fudbala

Nije fraza, dali su svoj maksimum: Selektor Luković hrabri mlade fudbalere Srbije posle eliminacije sa Evropskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 19:29
Nije fraza, dali su svoj maksimum: Selektor Luković hrabri mlade fudbalere Srbije posle eliminacije sa Evropskog prvenstva MN Press

Kadeska fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na prvenstvu Evrope, ali naše fudbalske nade nemaju razloga da se pognutih glava vrate iz Mađarske, jer nisu razočarali ni u četvrtfinalnom porazu od Poljske - 2:3.

Obzirom da su bili više od ravnopravnog rivala u svojih oproštajnih 90 minuta, jer su dva puta stizali prednost vrlo jakog rivala i imali šanse da naprave preokret, da bi pali tek u 89. minutu iz savršeno izvedenog slobodnjaka. Otuda reči hvale i podrške selektora Aleksandra Lukovića, uprkos tome što su "orlići" pored Top četiri na EURO ostali i bez plasmana na Svetsko prvenstvo. 

"Pohvalio bih momke za sve što smo uradili tokom ovog turnira i generalno, tokom dve godine koliko sarađujemo. Sam plasman među osam najboljih je uspeh svakako. Želeli smo više od toga, a momci su stavrno dali svoj maksimum danas, nije fraza. Desilo se to što se desilo, primili smo gol u 90. minutu. Dva puta gubili, dva puta se vraćali, želeli smo pobedu, ali nismo došli do nje. Pohvalio bih i ohrabrio momke, jer su tek na početku svojih karijera, koliko god da je sada ovo teško. Pre svega njima, jer im je ovo prvo reprezntativno iskustvo. Ali značiće im ovo", rekao je srpski strateg posle meča sa Poljskom.

 

 

Bivši fudbaler džentlmenski je čestitao pobedniku na uspehu, jer su Poljaci takođe dosta pokazali i časno slavili. 

"Poljacima čestitam na prolazu polufinale. Još jednom pohvale za našem momke, lepa budućnost je pred njima. Ponosan što sam što treniram jednu ovaku grupu momaka, svi su živeli za jedan naš san, Razumljivo je da je teško, treba da dignu glavu. Ja sam ponosan na njih", rekao je Luković posle eliminacije Srbije sa takmičenja za najbolje evropske fudbalere do 17 godina.