Vesti iz fudbala

Kadeti Srbije dva puta stizali Poljsku, ali u "foto finišu" ostali bez polufinala Evropskog prvenstva i plasmana na Mundijalito

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 16:55
Kadeti Srbije dva puta stizali Poljsku, ali u "foto finišu" ostali bez polufinala Evropskog prvenstva i plasmana na Mundijalito Fudbalski savez Srbije

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je odlično četvrtfinale Evropskog prvenstva sa Poljskom, ali je i pored dva sustizanja prednosti rivala eliminisana sa takmičenja u Mađarskoj - 2:3 (0:1). Ostavši u isto vreme bez učešća na sledećem Mundjalitu. 

Duel u Budimpešti počeo je šokantno za izabranike Aleksandra Lukovića, jer su već u 4. minutu upali u rezultatski minus. Štoper Kridžanovski našao se u pravom trenutku na pravom mestu, taman da dočeka centaršut i testira reflekse Viktora Džodića. Golman Monpeleja mu je odbranio prvi udarac, ali kod drugog nije imao šansu.

Rano vođstvo produžilo je terensku inicijativu mladih Poljaka, ali se Džodić do kraja prvog poluvremena nije dao više prevariti, šta više upropastio je sve potonje šanse protivnika. Ofanzivni deo ekipe za to vreme se polako budio, pa je u par navrata, u samom finišu, došao blizu izjednačenja. 

 

 

Morali su "orlići", ipak, da sačekaju drugi deo meča da se vrate u "život". Podigao ih je gol Veljka Vukojevića, kada je vezista Crvene zvezde naleteo na odbitak, posle pokušaja klupskog kolege Andreja Petrovića, i matirao Pjekutovskog (50).

Tek onda se zakuvalo, s tim što su sada Srbi bili bliži preokretu nego njihovi vršnjaci novom plusu. Na kraju se opet prva zatresla naša mreža. David Đurić je zakasnio sa startom i zakačio rivala po nozi, sudija sa malim zakašnjenjem svirao penal, a Mikolajevski nadmudrio Džodića (62). 

Ni to nije demoralisalo "orliće", naprotiv brzinski su replicirali. Petrović je povukao kontranapad kroz sredinu terena, pa pokušao da razigra Nikšu Delibašića, ali je rezervista iz Čukaričkog uspeo da primiri loptu i petom prosledi do centarfora "brđana" Andreja Subotića, čiji je šut iz prve stvari vratio na početak (70). 

Puleni Lukovića i njegovog kolege Marčina Vlodarskog svim silama su pokušavali da daju makar još jedan pogodak, ali je to pošlo za rukom samo još Rejčiku, taman kada se činilo da je regularnih 90 minuta dovoljno da bude rešen polufinalista. Rejčik se pruhvatio izvođenja slobodnjaka sa ivice kaznenog prostora i filigranski preciznim udarcem srušio snove "orlića" o Top 4 na EUROi plasmanu na Svetsko prvenstvo (89).