Vesti iz fudbala

Hrabre "orliće" oštetio sudija iz Azerbejdžana: Srbiji dosuđen sporan penal protiv Poljaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 21:53
Hrabre "orliće" oštetio sudija iz Azerbejdžana: Srbiji dosuđen sporan penal protiv Poljaka UEFA/Screenshot

Najbolji fudbaleri Srbije do 17 godina odlično su odigrali današnje četvrtfinale Evropskog prvenstva za kadete, ali je Poljska golom u 89. minutu ostala u konkurenciji za trofej na takmičenju u Mađarskoj i kvalifikovala se za planetarni šampionat - 2:3 (0:1). 

Dva puta su "orlići" rezultatski kaskali za protivnikom, ali su ga oba puta sustizali i stvarali prilike za preokret, sa sve pogođenom stativom, međutim pitanje je da li bi bili eliminisani slobodnjakom Rejčika da drugo vođstvo pobednika nije palo iz prestrogo dosuđenog jedanaesterca.

Glavni sudija Elčin Masijev sa zadrškom je pokazao na belu tačku, kao da ni sam nije bio siguran da ima pokriće za najstrožu kaznu, jer je David Đurić prvo stigao do lopte, a protivnički igrač iskoristio kasniji kontakt u šesnaestercu da obmane arbitra. Mikolajevski je poklon Azerbejdžanca samo pretvorio u novu prednost selekcije Poljske. 

Sporna situacija iz 6o. minuta nije obeshrabrila izabranike Aleksandra Lukovića, jer su preko Andreja Subotića poravnali rezultat malo kasnije, pa ipak ostaje dilema da li bi se pre zamišljenog vremena vratili kući da im je neko drugi delio pravdu i drugačije procenio pomenutu situaciju u našem kaznenom prostoru. 

Direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, Nikola Lazetić, ne želi da upire prstom u Azerbejdžanca, niti kao visoki funkcioner ima pravo na to, ali se iz njegove kratke izjave za sajt FSS da zaključiti da ni njemu kao bivšem fudbaleru nije jasno zbog čega je Srbiji sviran penal, a rival počašćen zicer šansom. 

"Penal koji je dosuđen protiv nas ne želim da komentarišem, videli ste svi kakav je bio kriterijum kod dosuđivanja tog penala", kratko je Lazetić prokomentarisao verovatno prelomni trenutak utakmice ponosan na talenat, mladost, partije i uspeh sadašnje generacije kadeta na EURO 2023.