Vesti iz fudbala

Ne bih voleo da upadamo u bilo kakvu euforiju: Selektor kadetske selekcije Srbije traži mirnoću pred nokaut fazu šampionata Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2023 20:50
Ne bih voleo da upadamo u bilo kakvu euforiju: Selektor kadetske selekcije Srbije traži mirnoću pred nokaut fazu šampionata Evrope MN Press

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije uspela je na kraju da "poništi" startni poraz od Slovenije na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, tako što je u drugom kolu B grupe pobedila Italiju a u današnem biti ili ne biti susretu sa Španijom otkinula bod "crvenoj furiji" (1:1), što joj je u kombinaciji sa slavljem "azura" protiv Slovenaca (3:0) donelo prolazak u četvrtfinale EURO 2023. 

Selektor našeg tima, Aleksandar Luković, s puno ponosa je stao pred mikrofon izveštača Fudbalskog saveza Srbije sa takmičenja u komšijskoj državi, ali je u isto vreme birao reči, svesno izbegavajući pompu oko uspeha njegovih pulena.

"Čestitam momcima, nije bilo lako vratiti se posle one prve utakmice i poraza. Nismo bili onakvi kakvi su svi očekivali, ali smo posle odigrali dve dobre utakmice. Danas smo defanzivno bili dosta korektni, dok u ofanzivi moramo puno bolje. Sada treba da se odmorimo, regenerišemo i na pravi način pripremimo za meč sa Poljskom. Zaista ne bih voleo da upadamo u bilo kakvu euforiju, već da ostanemo čvrsto na zemlji", miran i racionalan je šef stručnog štaba Srbije i bivši fudbaler. 

Sledeći rival Srbije je selekcija Poljske, taj meč se igra 27. maja u Budimpešti od 20.00, a Luković se nada finoj podršci sa tribina.

"Hvala našim ljudima na podršci ovih dana, nadam se da će bi uz nas i protiv Poljaka", poziva selektor naše ljude iz Mađarske.