Vesti iz fudbala

Kadeti Srbije pred EURO na Kipru: Želimo da se nametnemo, igramo našu igru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2024 16:24
Kadetska reprezentacija Srbije FSS/Screenshot
Kadetska reprezentacija Srbije

Fudbalere Srbije do 17 godina očekuje Evropsko prvenstvo na Kipru, na kome će u predstojećem periodu nastupati i pokušati da ostvare najbolji mogući uspeh. 

Svoj prvi okrešaj, "orlići" će odigrati sa mladićima iz Ukrajine, a pred ovaj susret, za sajt FSS govorio je selektor kadetskog nacionalnog tima, Jovan Damjanović. 

"Ići ćemo utakmicu po utakmicu, moramo svakog da poštujemo, neće biti lakog rivala. Utakmice u kvalifikacijama pokazale su da umemo da igramo dobar fudbal", izjavio je selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije (U17) Jovan Damjanović.

Selekcija Srbije se od subote nalazi u Larnaki. Srbija će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati sutra od 17 časova protiv Ukrajine. U A grupi se pored Srbije i Ukrajine nalaze još Kipar i Češka.

FSS/Screenshot

Selektor kadetske reprezentacije Srbije,  Jovan Damjanović

"Velika je privilegija sedeti ovde i biti gost Kipra na EP. Želimo da pokažemo da igramo dobar fudbal, da prezentujemo svoj stil koji nas odlikuje, da svi vide talenat naših igrača. Ovaj turnir može nam doneti velike stvari, ali sada je fokus na prvom meču", rekao je Damjanović na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt FSS.

On je istakao da je zadovoljan organizacijom EP. "Naše impresije su veoma dobre, organizacija je odlična.

"Vidim strast kod ljudi iz UEFA, kod domaćina. Vreme, uslovi, tereni, hotel... Sve je na vrhunskom nivou. Imali smo trening na jednom od terena, očigledno je da je bio doveden do perfekcije. Moja iskustva ovde dosad su pozitivna. Znam da moji igrači imaju kvalitet za velike stvari, ali moramo da poštujemo sve. Želimo da prođemo grupu, a nakon toga - sve je moguće za nas", dodao je selektor Srbije.

Fudbaler Srbije Viktor Stojanović takođe je govorio za sajt FSS i izjavio da u timu vlada odlična atmosfera.

"Radujemo se sutrašnjoj utakmici protiv Ukrajine i startu EP. Želimo da se nametnemo, igramo našu igru i nadam se da će biti sve kako treba. Naš cilj je, pre svega, da prođemo grupu", dovršio je Stojanović.

FSS/Screenshot

Igrač kadetske reprezentacije Srbije, Viktor Stojanović

Srbija će u drugom kolu EP 23. maja od 19.30 časova igrati protiv Kipra, a "orlići" će se potom tri dana kasnije sastati sa Češkom. Dve najbolje selekcije iz grupe obezbediće plasman u četvrtfinale EP.