Vesti iz fudbala

Docićev gol iz kornera ušao u anale finala Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2023 21:43
Docićev gol iz kornera ušao u anale finala Kupa Srbije MN Press

Kapiten Čukaričkog Marko Docić ušao je u anale finala Kupa Srbije jer je u 21. minutu duela sa Crvenom zvezdom postigao gol direktno iz kornera. I to ne bilo kome već Milanu Borjanu, kapitenu crveno-belih.

Važi Docić za najboljeg izvođača prekida u Srbiji i to s pravom jer je to potvrđivao iz sezonu u sezonu. Ali, ovo remek delo levonogog majstora bio je spektakularan, hirurški preizan, ali i prvi u finalima Kupa Srbije, pa je ušao u almanahe. Već je postigao Marko Docić gol iz kornera u 3. oktobra 2016. u meču sa Borcem. I to na gotovo istovetan način kao na stadionu "Rajko Mitić". Postigao je i spektakularno inteligentan pogodak ove sezone protiv Partizana sa više od 35 metara.

Ako se vratimo u prošli vek i finala Kupa Jugoslavije, vezni igrač Hajduka iz Splita Blaž Slišković je u finalu 1984. godine pobedili Crvenu zvezdu 2:1, a "Baka" je postigao gol direktno iz kornera Tomislavu Ivkoviću.

Još se pamte golovi iz kornera Dragana Stojkovića (Crvena zvezda) u derbiju protiv Partizana 1987. godine, pa Dejana Stankovića za Inter u derbiju "Dela Madonina" protiv Milana 2004. godine, te Dejana Ramba Petkovića koji je 2009. godine u dresu brazilskog Flamenga čak dva puta u dva meseca bio strelac direktno iz ugla.