Vesti iz fudbala

Docić o majstoriji: Gol iz kornera mi je mala uteha

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 08:19
Docić o majstoriji: Gol iz kornera mi je mala uteha MN Press

Stadion "Rajko Mitić" je čekao 36 godina da ponovo vidi gol direktno iz kornera! Posle pogotka Dragana Stojkovića 1987. godine u derbiju protiv Partizana, kapiten Čukaričkog Marko Docić u 21. minutu finala Kupa Srbije majstorski je savladao Milana Borjana i ušao u anale borbe za trofej.

Bez sumnje najbolji izvođač prekida u zemlji poslao je levicom teledirigovanu loptu iza leđa kapitena Crvene zvezde, ali se na kraju nije radovao jer je Aleksandar Pešić sa dva pogotka poništio tu njegovu majstoriju i crveno-belima doneo 27. trofej kupa (2:1), ali i treću uzastopnu duplu krunu.

"Postoji negde ta uteha... Pokazao sam da gol protiv Partizana nije slučajnost. Drago mi je da sam postigao gol iz kornera, čini mi se prvi takav na Marakani od Piksijevog. Oseto sam da mogu, pokupao sam i uspeo. Ovaj pogodak protiv Zvezde je ipak lepši nego onaj protiv Partizana", istakao je posle meča Docić.

Mogao je Čukarički posle njegovih prekida da uveća prednost na 2:0, ali i da se uvede meč u produžetke da se lopta nije odbila od stative.

"Tošić je skočio, ali je Dragović sa gol linije izbio loptu. Tada da smo postigli gol, verovatno da bismo se dodatno podigli, a i 2:0 je teško stići.  Imali smo šansu posle prekida u 82. minutu, ta stativa... Lopta je izašla iz gola i tu je bio naš kraj".

Pokazao je Čukarički zašto je godinama u samom vrhu srpskog fudbala, ali na drugi pehar Kupa Srbije moraće da sačeka neku narednu sezonu.

"Znali smo šta nas očekuje, Zvezda je iskusna ekipa, zna da igra ovakve utakmice. Mi, sa druge strane, izašli smo sa četiri bonusa u poslednjoj liniji. Imali smo svoje šanse, mogli možda i da povedemo 2:0, ali smo posle 1:1 pali psihološki i vrlo brzo primili drugi gol. Čestitam saigračima na izvanrednoj borbi i velikom požrtvovanju, naravno, čestitam i Crvenoj zvezdi na zasluženom trofeju", rekao je Docić.