Superliga Srbije

Inteligencija Docića dovela Čukarički na drugo mesto, a kiks Stevanovića da Partizan strepi za Evropu

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

23.04.2023 20:30
Inteligencija Docića dovela Čukarički na drugo mesto, a kiks Stevanovića da Partizan strepi za Evropu MN Press

Inteligentna golčina Marka Docića sa preko 30 metara, uz neverovatan kiks golmana Nemanje Stevanovića, rešio je derbi 31. kola Mozzart bet Superlige na Banovom brdu 1:0 (1:0), odveo je Čukarički na drugu poziciju, a Partizanu produžio agoniju pred "večiti derbi" jer će morati da strepi za Evropu!

Brđani su savladali Partizan dva puta u četiri dana, nastaviće da žive san o drugom mestu i plasmanu u kvalifikcije za Ligu šampiona. Crno-beli iz Humske su ubeležili i peti poraz u poslednjih šest mečeva, imaju osam bodova manje od rivala, Vojvodina ih je sustigla na četvrtom mestu a čeka ih u sredu derbi sa Crvenom zvezdom i meč u kome bi ih novi kiks možda udaljio i od Evrope!

Partizan nikako da izađe iz krize, okovane su noge igračima crno-belih, a i koncentracija im nije na potrebnom nivou što je pokazao 42. minut. Do tada se na Banovom brdu apsolutno ništa značajno nije dešavalo sem situacije u šestom minutu kada je Filipović imao kontakt sa Lučićem u šesnaestercu, sudija Stanko Ostraćanin je dosudio penal, da bi ga poništio posle intervencije iz VAR sobe.

U susretu bez ritma, sa mnogo faulova, gde se lopta kretala od "16 do 16 metara", bio je dosuđen faul za Čukarički na preko 30 metara od gola Nemanja Stevanovića. Marko Docić je sjajan izvođač prekida, na šta nije računao, a morao je golman Stevanović koji je očekujući centaršut ostavio gotovo praznu mrežu. Video je to kapiten domaćina, odlučio je da šutira u bliži ugao i - pogodio! Uzalud se Stevanović vraćao da popravi sopstveni propust. Neverovatna greška u ovako značajnom meču što je samo pokazatelj psihološkog stanja kod igrača crno-belih.

Čukarički je uglavnom čekao crno-bele na grešku kao u tom šestom minutu za neku kontru, a stigao je do prednosti na "kefalo" Docića i nepromišljenost golmana Stevanovića. Partizan nije ni bleda senka onog tima koji je obarao Keln i Nicu u Ligi konferencija. Jedva je uputio dva šuta ka Beliću, nema igre, preuzimanja odgovornosti. Bledo najblaže rečeno...

Zaigrao je Partizan nešto bolje u nastavku, sa više energije, ali do 16 metara. Nedostajala je ideja i završni pas da bi se ugrozio Belić kao u 49. minutu kada je Pantić sa 12-13 metara šutirao iznad prečke. Čukarički je imao mnogo više praznog prostora za kontre, bilo je nakoliko situacija bez dobre završnice Lučića i Tomovića.

Mučio se Partizan, da bi u 86. minutu ostao i bez sreće, jer je posle centaršuta Marka Živkovića, napadač Rikardo Gomeš pogodio stativu sa nekoliko metara. Ostalo je 1:0 za Čukarički koji će nastaviti da sanja kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je za Partizan to sve više samo san.

Čukarički - Partizan 1:0 (1:0)

Stadion: Čukaričkog.
Sudija: Stanko Ostraćanin.
Strelac: Docić u 42. minutu.

ČUKARIČKI: Belić - Rogan, Pankov, Drezgić, Tošić  - Docić (od 73. Miladinović), Kovač - Ivanović (od 90+2. Gajić), Tomović (od 66. Sisoko), Lučić (od 73. Adžić) - Badamosi.

PARTIZAN: Stevanović - Filipović (od 78. Živković), Vujačić, Marković, Urošević - Kolorado (od 63. Natho), Belić (od 70. Baždar) - Dijabate, Pantić, Menig - Rikardo Gomeš.

Mozzart Bet Superliga 31. kolo, plej-of:

Petak

Voždovac - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Jočić 19/

Subota

Vojvodina - Novi Pazar 4:0 (2:0)
/Nikolić 17p, Milošević 24, Čumić 61, Milosavljević 80/

Crvena zvezda - TSC 4:1 (1:1)
/Bukari 45+1, 61, 75, Kanga 68 - Đakovac 20p/

Nedelja

Čukarički - Partizan 1:0 (1:0)
/Docić 42/