Superliga Srbije

Trener Čukaričkog Kerkez: Partizan je uvek Partizan, daćemo sve od sebe da izborimo pozitivan rezultat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2023 13:28
Trener Čukaričkog Kerkez: Partizan je uvek Partizan, daćemo sve od sebe da izborimo pozitivan rezultat MN Press

Čukarički je preleteo Partizan na trećoj poziciji, nju je odbranio u Ivanjici i sutra od 18.00 časova (TV Arena Premium 1) u direktnom duelu u poslednjem 30. kolu prvog dela sa crno-belima odlučivaće ko će biti na kojom mestu pred plej-of u Mozzart bet Superligi.

Brđani imaju isti broj bodova kao i TSC, ali slabiji međusobni skor i zato su treći, a završiće na toj poziciji ako ne izgube od Partizana a TSC slavi na Voždovcu. Ukoliko izabranici Igora Duljaja slave, Čukarički će u plej-of ući sa četvrtog mesta.

"Već sam govorio i ranije, Partizan je uvek Partizan. Njihovi fudbaleri nisu zaboravili da igraju fudbal. Kriza se dogodi, ali kad igrači imaju kvalitet, lakše je prebroditi te situacije. Ali, ukoliko želimo da ostvarimo svoje ciljeve, moramo da igramo najbolje moguće i da osvajamo bodove. Očekujem dobru utakmicu i pune tribine stadiona na Banovom brdu. Daćemo sve od sebe da izborimo pozitivan rezultat", rekao je trener Čukaričkog Dušan Kerkez.

Partizan je u prvom delu sezone u Superligi Srbije pobedio Čukarički 3:2.

"Kad se izgubi, teško da mogu da budem zadovoljan, iako je tada bilo dosta dobrih stvari. Imaju sada novog trenera, malo drugačiji način igre, ali sa istim prvotimcima. Dobro smo ih analizirali i pripremili smo se za ono što nas očekuje, a to je veoma teška utakmica".

Ne zavaravarju se na Banovom brdu aktulnim stanjem na tabeli.

"Partizan i Crvena zvezda su uvek bili i biće drugačiji od ostalih u Srbiji. Svi ostali klubovi, pa i mi, imamo dodatni motiv protiv 'večitih' rivala. Na nama u stručnom štabu je da i psihološki pripremimo ekipu, sa poštovanjem prema Partizanu, ali i prema nama samima i sezoni koja ima epitet istorijske za srpski fudbal. Nadigravaćemo se sa Partizanom i pokušati da uzmemo bodove", ponovio je trener Čukaričkog.

Kapiten Marko Docić najavljuje dobar fudbal.

"Činjenica je da ćemo protiv Partizana igrati jedan od bitnijih duela u sezoni, ali takav će biti svaki do kraja takmičenja u Super ligi, naravno i Kupu Srbije. Sigurno je da ćemo biti maksimalno motivisani, uz veliki respekt prema Partizanu, koji je uvek favorit. Neće nam biti lako, neće ni njima, verujem da će gledaoci imati šta da vide na Banovom brdu, ali i pored malih ekrana", rekao je kapiten Čukaričkog.