Vesti iz fudbala

Plasman na Evropsko prvenstvo prvi i strateški cilj FSS: Branislav Nedimović postavio rezultatski imperativ "orlovima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2023 13:00
Plasman na Evropsko prvenstvo prvi i strateški cilj FSS: Branislav Nedimović postavio rezultatski imperativ "orlovima" MN Press

Potpredsednik nacionalnog Saveza, Branislav Nedimović, često istupa u ime vrhovne fudbalske organizacije Srbije, pa je tako tokom današnjeg gostovanja na RTS, između ostalog, pričao o prioritetima novoizbranog rukovodstva, na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem. 

Prema njegovim rečima, decenijama čekani odlazak A selekcije na šampionat Evrope cilj je svih ciljeva aktuelne garniture FSS. A ne samo reprezentativaca i Dragana Stojkovića, pod čijom su selektorskom komandom "orlovi" učestvovali na istorijskom zimskom Svetskom prvenstvu u Kataru, prošle godine. 

"Učestvovala je Srbija na Svetskom prvenstvu, u Nemačkoj, Južnoj Africi, Rusiji i Kataru. Ali nismo uspeli da povežemo dva velika takmičenja. Mislim da je ovo idealna prilika i zato je to prvi, strateški cilj novog saziva Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije", jasan je Branislav Nedimović.

Šanse za tako nešto su realnije  nego ikada, imajući u vidu da "orlovi" mogu da se nose sa svim rivalima iz grupe G. Ne samo sa selekcijama Litvanije i Crne Gore, protiv kojih je osvojeno prvih šest bodova u kvalifikacijama za EURO 2024, već i protiv Mađarske i Bugarske. 

"Dobra atmosfera koja je napravljena u Kataru nastavljena je i sada. Imamo 20. juna u Razgradu utakmicu protiv Bugarske čiji je selektor, bivši selektor Srbije Mladen Krstajić. Mislim da postoji dobra energija, imamo dobar tim. Sportski sektor zajedno sa gospodinom Džajićem i selektorom Stojkovićem radi na tome. Na nama je da obezbedimo logistiku, da Savez odlično funkcioniše i da nema nikakvih problema", izjavio je Nedimović.

 

 

Svakom Savezu iz fonda Evropske fudbalske federacije pripada 12.000.000 evra u slučaju plasmana, a na Terazijama 35 već znaju gde bi potrošili taj novac. 

"Taj novac će biti uložen u infrastrukturu, bitno je da se pokrene čitav ciklus. Ako nemate stadione, ne možete ništa da pravite. Mislim da je realno da za nekoliko godina organizujemo Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Blizu smo da dobijemo kongres UEFA u Beogradu, videćemo... Naša "kuća fudbala" u Staroj Pazovi proglašena je za najbolji projekat. Tamo su se pripremali i košarkaši Srbije, a Nikola Jokić je rekao da ovakav kompleks video samo NBA", tvrdi visoki funkcioner FSS.

Prvu sledeću utakmicu kod kuće, Aleksandar Mitrović i kompanija igraće verovatno pred potpuno praznim tribinama, protiv Mađara 7. septembra, mada se u Savezu nadaju da će biti napravljen izuzetak u primeni suspenzije dobijene od UEFA. 

"Dobili smo tu kaznu za meč protiv Mađarske i videćemo u kakvim uslovima će se ta utakmica odigrati, hoće li moći deca da budu prisutna, kao na nekim prošlim mečevima. Moram podsetiti javnost da je Srbija bila uslovno kažnjena zbog nekih dešavanja na nekim prethodnim utakmicama i ono što se desilo u Podgorici na našoj tribini je ispolitizovano. Nažalost, ali vreme u kome živimo je dosta turbulentno i teško i različita skandiranja su predstavnici Uefe doživeli kao kršenje pravila navijanja i sproveli su disciplinski postupak protiv nas", zaključio je Nedimović.