Vesti iz fudbala

Branislav Nedimović: Kada Tadić završi karijeru, predložiću ga za potpredsednika FSS

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.04.2023 12:00
Branislav Nedimović: Kada Tadić završi karijeru, predložiću ga za potpredsednika FSS MN Press

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović izjavio je da bi u fudbalskoj vladi, pored Dragana Džajića i Janoša Žemberija voleo da vidi i Dušana Tadića.

"Voleo bih kada jednog dana Dušan završi fudbalsku karijeru, i ako naravno budem u prilici, da ga predložim za najmanje potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije. Mislim da je Dušan Tadić prava ličnost. Imao sam priliku da ga upoznam, reč je o zaista sjajnom sportisti i čoveku. Njemu su vrata saveza uvek otvorena", rekao je Nedimović za današnju "Politiku".

Nedimović se osvrnuo i na odnos sa predsednikom FSS Draganom Džajićem pre formiranja fudbalske vlade, rekavši da ga je sreo nekoliko puta i da su pričali o opštim temama.

"Iskreno, pre toga nismo bili preterano bliski jer smo generacijski dosta udaljeni. Ali, vrlo brzo smo se dogovorili oko svega što se tiče izbora u FSS i daljeg funkcionisanja saveza. Zato mogu da kažem da je saradnja sa Draganom u ovih mesec i po dana izuzetno dobra i korektna", rekao je Nedimović.

Na pitanje koliko je današnji FSS spreman da odgovori svim obavezama i zadacima koje je sebi postavio, Nedimović je odgovorio da svako ko se ozbiljnije bavi sportskom problematikom, mogao je, kaže, da vidi drugačiju strukturu "fudbalske vlade".

On dodaje da u FSS ima ozbiljnih privrednika, te da je prvi put žena na mestu potpredsednika Saveza. Ističe i da su, s druge strane, tu i tri ozbiljna vlasnika privatnih klubova koji su uspeli i da naprave vrlo moderne stadione.

"Pre svega mislim na TSC, Voždovac i Javor. Smatram da lideri u fudbalu moraju biti prvi koji će staviti početni ulog na sto. Posle toga sve ide lakše", istakao je Nedimović.

Govoreći o Žemberiju, Nedimović je kazao da on nudi najbolji primer kako jedan klub treba da se razvija.

"Pored modernog stadiona, koji podiže male sredine na noge, uspeli su uz pomoć države da naprave i fudbalsku akademiju koja je danas ponos Srbije. Moram da istaknem da ćemo uskoro imati i slične i nešto veće stadione u Leskovcu, Zaječaru, Loznici, a onda ova priča mora da ide dalje. Želimo da razvijemo infrastrukturu, a samim tim verujem da ćemo imati i bolje klubove, jače utakmice, bolje fudbalere...", kazao je Nedimović.

Kada je reč o izgradnji nacionalnog stadiona, u toku su, napominje Nedimović, proceduralne obaveze. On dodaje da je poznato da je Građevinska direkcija Srbije dobila zadatak da vodi čitav posao, kao i da će država finansirati taj projekat od izuzetnog značaja.

"Mogu da kažem da početak radova kod surčinske petlje očekujem pre kraja ove godine, pošto prethodno neke procedure treba da se ispoštuju. Ali, realno do kraja godine bi trebalo da krene sa prvim radovima kako bismo za dve-tri godine imali jedan od najmodernijih stadiona u ovom delu Evrope. Odmah posle toga ćemo aplicirati za neko veliko evropsko takmičenje za mlađe kategorije. To i jeste jedan od naših glavnih strateških ciljeva", istakao je Nedimović.

Odgovarajući na pitanje ko je po njemu najveći fudbaler na ovim prostorima, kaže da je za njega i njegovu generaciju to Dragan Stojković Piksi.

"Gledao sam verovatno i boljih igrača od našeg selektora, ali u to vreme, tih osamdesetih i početkom devedesetih prošlog veka, Piksi je bio najbolji", poručio je Nedimović.