Superliga Srbije

Fudbalski savez Srbije pomogao Partizan sa dva miliona evra: Obezbeđen novac za prvi monitoring UEFA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 17:56
Fudbalski savez Srbije pomogao Partizan sa dva miliona evra: Obezbeđen novac za prvi monitoring UEFA MN Press

Fudbalski savez Srbije uvažio je molbu generalnog direktora Partizana, Miloša Vazure, da se tom klubu pozajmi 2.000.000 evra, kako bi crno-beli mogli da pokriju prvi deo troškova dobijanja licence Evropske fudbalske federacije, tačnije prođu prvi monitoring UEFA. 

Potpredsednik FSS, Branislav Nedimović, potvrdio je Mozzart sportu informaciju da je tražena suma na vreme uplaćena finansijski loše stojećem Partizanu, taman na vreme, odnosno pre 31. oktobra što je bio krajnji datum za izmirivanje obaveza.

"Fudbalski savez Srbije uvek pomogne svakom klubu i svakoj instituciji kada to može, pogotovo onima koji reprezentaciju naš fudbal u inostranstvu", istakao je Nedimović za pomenuti sportski portal. 

Jedan od dva najtrofejnija srpska kluba ove sezone ne igra evropske utakmice, jer nije uspeo da se kvalifikuje za Ligu konferencije, što mu je uskratilo značajan izvor prihoda, a kako nije bilo ni jakih izlaznih transfera došlo se do toga da trener Igor Duljaj javno otkrije da igrače izbacuju iz iznajmljenih stanova zbog neplaćenih kirija. 

Uprava je to demantovala preko Vazure, koji sa ostatkom uprave mora da dođe do sredstava i za sledeću proveru iz Niona, 31. januara, jer bez licence nema ni nastupa u evropskim kvalifikacijama za sezonu 2024/2025.

Ove "parnom valjku", barem na domaćem na terenu, ide bolje nego što je to iko očekivao, pa sa 11. vezanih pobeda drži prvo mesto u MozzartBet Superligi Srbije.