Vesti iz fudbala

Tuhel stao iza Manea, pa ga ipak osudio: Svako ima pravo na grešku, ali ovo je bilo previše

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

14.04.2023 16:59
Tuhel stao iza Manea, pa ga ipak osudio: Svako ima pravo na grešku, ali ovo je bilo previše Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Šef stručnog štaba Bajerna iz Minhena, Tomas Tuhel, oglasio se povodom fizičkog sukoba Sadija Manea i Liroja Sanea.

Naime, nakon ubedljivog poraza od Mančester sitija (0:3), Mane je u svlačionici udario Sanea pesnicom u glavu. Bivši igrač Liverpula se izvinio za svoj postupak, a klub je najavio da će biti kažnjen sa pola miliona evra.

Trener Bavaraca, Tomas Tuhel, takođe je oštro osudio potez senegalskog reprezentativca:

"Bio je to težak incident. Jako je važno to što smo raščistili sve nesuglasice pre narednog trenina. Znam Sadija već nekoliko godina, izuzetan je profesionalac. Nikada nije bio u situaciji kao što je ova. Uvek je fokusiran na fudbal i imam veliko poverenje u njega. Svako ima pravo da napravi grešku", rekao je Tuhel pa nastavio:

 

 

"Ipak, ovo je bilo previše. On se izvinio i ja mu verujem da je bilo iskreno. Bilo je važno da on ostane da trenira, ali je suspendovan, a biće i kažnjen. Ne znam gde će novac biti usmeren, klub i Mane će odlučiti. To mi trenutno nije toliko bitno", istakao je Nemac.

Za kraj, napomenuo je da bi bilo mnogo bolje da čitava situacija nije isplivala u javnost:

"Bilo bi lepo da je incident koji se dogodio u svlačionici tamo i ostao. Nisu nam potrebne ovakve situacije da bismo dokazali da smo živ tim. Ne tolerišemo ovakve stvari", podvukao je Tuhel.

Podsetimo, revanš meč na "Alijans areni" je na programu u sredu od 21.00.