Vesti iz fudbala

(VIDEO) Haos u finalu Kupa Češke: Birmanćević dao gol u nadoknadi, pa izbila masovna tuča navijača Viktorije i Sparte

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 10:37
Tuča navijača Viktorije i Sparte posle finala Kupa Češke Youtube/Printscreen
Tuča navijača Viktorije i Sparte posle finala Kupa Češke

Golom Veljka Birmančevića u 91. minutu, Sparta Prag savladala je Viktoriju Plzenj u finalu Kupa Češke sa 2:1, sjajnu sezonu krunisavši sa duplom krunom, ali ono što se kasnije dogodilo na "Doosan Areni" u potpunosti je bacilo utakmicu u drugi plan.

Naime, po završetku meča u Plzenju, huligani Viktorije utrčali su na teren i krenuli ka tribini gde su bili smešteni navijači Sparte. Izbila je masovna tuča! Boce piva i stolice letele su na sve strane, a jedan kadar bio je posebno uznemirujuć, na kojem se videlo kako dvojica navijača Viktorije udaraju momka, koji je, prema nekim procenama, imao duksericu sa šavom srpske trbojke (?1) na ramenu. 

Dobar deo, tog, anarhičnog perioda, policija je bila u potpunosti bespomoćna na terenu, a kada je najzad pristiglo pojačanje, uspostavljen je mir. Ali sa evidentnim zakašnjenjem i po cenu ko zna kojih posledica...
 

 

 

Posle svega što se dogodilo, Viktoriju Plzenj sigurno očekuju žestoke kazne Saveza zbog očajne organizacije u obezbeđivanju finala Kupa, a nema sumnje da će biti posla i za policiju i Sudstvo.

Inaće, navijači Sparte u dobrim su odnosima sa navijačima iz Srbije i često na svojim utakmicama nose naše zastave ili one sa motivima "Nema Predaje" i Kosova i Metohije.

Gol Veljka Birmančevića za pobedu Sparte u finalu Kupa Češke.