Liga 1

Incidenti u Francuskoj, sudija morao da prekine meč: Navijač ušao na teren i udaljio Bordo od plasmana u elitu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.06.2023 08:25
Incidenti u Francuskoj, sudija morao da prekine meč: Navijač ušao na teren i udaljio Bordo od plasmana u elitu Guliver/Totale Bengalfeuer

Odluka o tome ko će se uz fudbalere Avra vratiti u francusku elitu pašće naknadno pošto je meč Bordo - Rodez prekinut zbog napada na fudbalera gostiju, pa će Mec morati da sačeka administrativnu odluku o prekinutoj utakmici.

Rodez, koji samo pobedom u Bordou može da izbegne ispadanje u treću ligu, poveo je golom Lukasa Buadesa u 22. minutu. Dok je Buades sa saigračima slavio gol, jedan navijač Bordoa mu je prišao i odgurnuo ga, a posle dužeg većanja sa delegatom, glavni sudija meča je odlučio da prekine utakmicu.

 

 

Odluka o utakmici biće doneta u ponedeljak, da li će se nastaviti od trenutka prekida ili će biti registrovana službeno, pobedom gostiju. Mec je pobedio Bastiju 3:2 i sad ima 72 boda, tri više od Bordoa, ali i za pet golova bolju gol razliku i više postignutih golova, pa je praktično već obezbedio povratak u elitu.

Bordo bi, ukoliko se nastavi prekinutu meč protiv Rodeza, morao da postigne šest golova za manje od 70 minuta, a da pri tome ne primi nijedan, da bi se vratio u francusku elitu. Ukoliko utakmica u Bordou bude registrovana službenim rezultatom kao pobeda gostiju, Rodez će opstati u drugoj ligi, a Mec će se vratitu u društvo najboljih.