Vesti iz košarke

Skandal u Moskvi, huligani napali slavnog košarkaša: Aleksej Šved pretučen nakon noćnog izlaska

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 16:34
Skandal u Moskvi, huligani napali slavnog košarkaša: Aleksej Šved pretučen nakon noćnog izlaska MN Press

Košarkaš CSKA iz Moskve Aleksej Šved (34), primljen je u bolnicu posle napada huligana koji su u ponedeljak uveče fizički nasrnuli na iskusnog beka kada je izlazio iz jednog restorana u ruskoj prestonici.

Detalji napada za sada još uvek nisu poznati, kao ni stepen povrede košaraša, a prema informacijama pojedinih medija, Šved je doživeo blagi potres mozga. Iz kluba navode, da će radi predostrožnosti, propustiti nekoliko utakmica, kao i da je o pomenutom incidentu obaveštena policija.

 


 

U danu kada je Šved napadnut, CSKA je eliminsana u polufinalu VTB lige od Lokomotive, koja je plasmanom među četiri najbolje ekipe ruskog prvenstva ostvarila istorijski uspeh, pa se spekuliše da je poraz "armejaca" prethodio tuči i nemilim scenama u Moskvi. Kako tamošnji mediji navode, policija radi užurbano kako bi rasvetlila ovaj događaj i privela počionoce.

Aleksej Šved vratio se u CSKA 2021. godine, gde je tokom ove sezone u domaćem prvenstvu beležio 16 poena uz osam asistencija. Tokom karijere nosio je dresove brojnih kluba, a između ostalih nastupao je i za Himki, Minesotu, Filadelfiju i Njujork.