Vesti iz fudbala

Sjajni kadeti Srbije plasirali se na EP u Mađarskoj!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2023 15:58
Sjajni kadeti Srbije plasirali se na EP u Mađarskoj! MN Press

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije igraće od 17. maja do 2. juna na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj! Izbranici selektora Aleksandra Lukovića u sjajnoj partiji pobedili su Izrael 3:0 (3:0) i tako kao prvoplasirani u grupi obezbedili učešće na završnoj smotri uz još 15 selekcija. Bosna i Hercegovina je pobedila Belorusiju 2:1, ali će teško otići na EP kao jedna od sedam najboljih drugoplsairanih selekcija.

Startni poraz od Belorusije nije pokolebao kadete, deklasirali su u Sportksom centru FSS u Staroj Pazovi Bosnu i Hercegovinu 5:0, a danas za samo 45 minuta rešili sve brige oko plasmana. Posle kornera Petrovića, Andrija Maksimović je zatresao mrežu Izraela u 20. minutu, a pet minuta kasnije Mihajlo Cvetković je uvećao prednost posle duplog pasa sa Petrovićem, da bi Veljko Vukojević u 45. minutu iz kontre zapečatio pobedu.

Po jakom vetru, Srbija je u nastavku čuivala prednost i pretila kad god se ukazivala prilika. Petrovićem slobodan udarac sa 18 metara, giolman Izraela je uspo da odbrani. 

Kadetska selekcija Srbije igrala je u sastavu: Džodić - Simić (od 59. S. Mitrović), Milosavljević (od 46. Tegeltija), Đurić (od 89. Radojković) - Vukojević, Petrović, Maksimović, Cvetković (od 77. L. Jovanović) - Subotić, Popović (od 46. Janković) - Delibašić.