Vesti iz fudbala

Kadeti Srbije protiv Španije "kupuju" poslednju kartu za četvrtfinale EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2023 09:30
Kadeti Srbije protiv Španije "kupuju" poslednju kartu za četvrtfinale EP FSS

Kadetska fudbalska selekcija Srbije drži plasman u četvrtfinale u svojim rukama, a za to je potrebno da danas (17.00) u Budimpšeti pobede Španiju sa dva gola razlike. Naime, Španci imaju šest bodova, ali nisu sigurni putnici u četvrtfinale, jer ako izgube od "orlića" dva razlike, a Slovenija pobedi Italiju tri ekipe će imati po šest bodova i egal međusobni skor.

Slovenci znaju da u tom slučaju imaju gol razliku 5:5, Španci trenutno imaju 3:1, a Srbija 2:4. Recimo, trijumf Srbije od 2:0 i sa više postignutih golova u "dva razlike" vode "orliće" dalje. Prema propozicijama, ako dve ili više ekipa imaju isti broj bodova odlučuju: međusobni skor, gol razlika, broj postignutih golova...

Ako Slovenija izgubi od Italije, Srbiji je dovoljan i bod za drugo mesto. "Orlićima" ne odgovara samo da imaju isti bodovni saldo sa Slovencima jer su poraženi od njih 4:2, a pobedili su Italiju 2:0.

"Verujem da je ekipa spremna za sutrašnji meč protiv Španije. Ova dva dana smo iskoristili da se se momci oporave i odmore posle utakmice i pobede protiv Italije. Momci su sada u boljem momentu nego posle prvog meča protiv Slovenije. Pripremili smo taktičke varijante koje bi mogle da nam pomognu da odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu", rekao je selektor Aleksandar Luković, preneo je zvanični sajt FSS.

Do sada je poznato šest učesnika četvrtfinala a to su Poljska, Republika Irska, sa kojima se ukrštaju dve ekipe iz "naše" B grupe, te Nemačka, Francuska, Engleska i Švajcarska. 

EP za kadete, treće kolo

Grupa B

Slovenija - Italija 17.00
Srbija - Španija 17.00