Vesti iz fudbala

Luković pred odlučujući duel sa Španijom: Ekipa je spremna, verujem u pozitivan ishod

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2023 16:26
Luković pred odlučujući duel sa Španijom: Ekipa je spremna, verujem u pozitivan ishod MN Press

Kadetska reprezenentacija Srbije će u poslednjem kolu grupe B igrati protiv Španije (sreda, 17.00) i upravo taj duel će odlučivati o tome hoće li "orlići" proći u narednu fazu.

Španci drže prvo mesto sa šest bodova, dok Slovenija i Srbija po tri, uz Italiju koja je bez bodova ostala na dnu tabele.

Selektor Aleksandar Luković, izjavio je da je njegov tim spreman pomenutu utakmicu:

"Verujem da je ekipa spremna za sutrašnji meč protiv Španije. Ova dva dana smo iskoristili da se se momci oporave i odmore posle utakmice i pobede protiv Italije. Momci su sada u boljem momentu nego posle prvog meča protiv Slovenije i danas ćemo odraditi poslednji trening pred ovaj susret, gde ćemo pripremati taktičke varijante koje bi mogle da nam pomognu da sutra odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu", rekao je Luković, preneo je zvanični sajt FSS.

 

 

Srbija je u prvom kolu EP poražena od Slovenije 4:2, a potom je savladala Italiju rezultatom 2:0:

"Odradili smo analizu Španaca, neću ništa novo reći, radi se o izuzetno kvalitetnoj selekciji, koja ima jasnu i ofanzivnu i defanzivnu strukturu, kao i veliki individualni kvalitet. Verujem u naše momke, verujem u ono što radimo i pripremićemo utakmicu na najbolji mogući način", dodao je selektor Srbije.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe:

"Gledamo samo sebe i da odigramo pravi takmičarski meč, budemo mirni u posedu i na taj način pokušamo da kontrolišemo utakmicu, a opet da budemo dobro defanzivno organizovani kao protiv Italije. Zaista verujem u pozitivan ishod", zaključio je Luković.