Vesti iz fudbala

Selektor kadeta Luković: Momci su pokazali da su deo evropske elite

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2023 10:05
Selektor kadeta Luković: Momci su pokazali da su deo evropske elite MN Press

Kadetska fudbalaska selekcija Srbije juče je potvrdila talentan plasmanom na Evropsko prvenstvo koje se od 17. maja igra u Mađarskoj. Ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Luković pokazala je od čega je satkana, jer je posle šokantnog poraza od Belorusije, pobedila Bosnu i Hercegovinu 5:0, a zatim juče i Izrael u direktnom dvoboju sa 3:0.

"Osećaj je fenomenalan, pogotovo što je ovo moj praktično prvi posao kao trenera i već na startu plasman na EP. Mislim da su momci zaslužili da se nađu na jednom tako velikom takmičenju, posebno posle prve utakmice i poraza od Belorusije, meča koji je bio malo šokantan za nas. Momci su pokazali da vredimo kao tim i zaslužili su da budu deo evropske elite u ovom uzrastu. Brzo ćemo sve ovo arhivirati i krenuti sa pripremama za ono što nas očekuje u Mađarskoj", rekao je Luković, prenosi zvanični sajt FSS.

On je istakao da je ova selekcija kadeta dve godine zajedno.

"Dešavalo se tokom pripremnih mečeva da budemo u rezultatskmom minusu, ali smo se gotovo uvek vraćali. Mislim da je ovo jedan dobar put kojim idemo i lepa prilika za ovu generaciju da potvrdi kvalitet na jednom velikom takmičenju. Moramo biti skromni, imati meru u svemu i kad je dobro i kad nije dobro, ali definitivno mislim da su momci na dobrom putu", dodao je Luković.

Kapiten kadeta Srbije Nikša Delibašič ističe da ih je poraz od Belorusije učinio samo jačim.

"Svakome može da se dogodi jedan loš dan, ali mi smo znali da imamo kvalitet da ostvarimo plasman na EP. Nadam se da ćemo u Mađarskoj ostvariti dobar rezultat", rekao je Delibašić.

Evropsko prenstvo će biti održano od 17. maja do drugog juna u Mađarskoj, a na njemu će pored domaćina i Srbije učestvovati: Francuska, Portugalija, Republika Irska, Španija, Holandija, Hrvatska, Vels, Italija, Nemačka, Poljska, Engleska, Švajcarska, Slovenija i Škotska.

Kad je žreb u pitanju, zna se da će Mađarska biti nosilac Grupe 1, a da će Vels igrati u toj grupi. Ostače tri grupe će se popuniti iz dva šešira. U prvom jačem su Francuska, Portugalija, Republika Irska, Španija, Holandija, Hrvatska i Srbija, a u drugom će biti Italija, Nemačka, Poljska, Engleska, Švajcarska, Slovenija i Škotska. Praktično Srbija neće moći da igra sa ekipama iz svog šešira, ali u drugom su sjajne selekcije Italije, Nemačke i Engleske.

Titulu prvaka Evrope iz 2022. brani Francuska, dok je Srbija na prošlom ispala u polufinalu.