Vesti iz fudbala

Luković pred Evropsko prvenstvo: Prva utakmica protiv Slovenije najbitnija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 18:08
Luković pred Evropsko prvenstvo: Prva utakmica protiv Slovenije najbitnija MN Press

Srpski kadeti svoje učešće na Evropskom prvenstvu startuju u četvrtak utakmicom protiv Slovenije u Budimpešti.

Selektor "orlića", Aleksandar Luković, koji je na pomenuto takmičenje poveo 21 fudbalera, istakao je da je pomenuti duel najbitniji za njegov tim:

"Utisci po dolasku u Budimpeštu su fenomenalni. Pohvalio bih domaćina turnira na fantastičnoj organizaciji, Uslovi u hotelu i trening centrima su zaista sjajni. Ono što je najbitnije za nas da su igrači zdravi i motivisani, da jedva čekaju da turnir počne, kao i svi mi u delegaciji. Ovo je zaista jedna lepa prilika da promovišemo našu zemlju u Evropi na najvećem mogućem nivou, što se tiče ove uzrastne kategorije", rekao je Luković, prenosi zvanični sajt FSS, pa dodao da je zadovoljan atmosferom koja vlada u ekipi:

"Spremni smo, radili smo dobro, jako sam zadovoljan kako smo odradili mini-pripreme u Sportskom centru FSS, kao i do sada odrađene treninge u Budimpešti. Jedva čekamo da turnir počne i svi zajedno se radujemo sutrašnjoj utakmici. Za ovo smo se pripremali prethodne dve godine i mislim da momci treba da uživaju na ovom turniru, pošto je ovo njihovo prvo veliko takmičenje u, verujem, bogatim i uspešnim karijerama", istakao je Luković.

 

 

Selektor Srbije je potom ponovio kako su prve utakmice na velikim takmičenjima najbitnija:

"Trenutno razmišljamo samo o Sloveniji i za nas je ta utakmica najbitnija. Poznajemo se dobro, već smo dva puta igrali sa njima i imam veliki respekt prema toj selekciji. Pripremili smo se na kvalitetan način, izanalizirali i protivnika i nas, i očekujem da sutra startujemo na šampionatu Evrope kako treba", zaključio je Luković.

Kapiten Nikša Delibašić ističe da je ekipa spremna za start na kontinentalnom šampionatu:

"Odradili smo mini-pripreme u Staroj Pazovi na kvalitetan način i spremni smo za predstojeće izazove. Uslovi ovde u Budimpešti su takođe odlični i jedva čekamo sutrašnji duel sa Slovenijom. Samo o toj utakmici razmišljamo, odradili smo analizu, a posle toga ćemo pričati i o ostalim rivalima u grupi. Atmosfera u ekipi i svlačinioci je fenomenalna, naš najveći najveći aduti su timski duh i zajedništvo. Nadam se da ćemo sve ono što je selektor Luković tražio od nas preneti sutra na teren", rekao je Delibašić.

Fudbaler Čukaričkog ne krije da je počastvovan što će na EP nositi kapitensku traku Srbije:

"Izuzetna je čast i privilegija biti kapiten državnog tima. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja svih", zaključio je Delibašić.