Vesti iz fudbala

Barak Bahar, posle odlaska Hazana, ima otvoren put ka selektorskoj klupi Izraela: Crvena zvezda navija za takav epilog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 17:22
Barak Behar, nekadašnji strateg Crvene zvezde, potencijalno rešenje na mestu selektora Izraela MN Press
Barak Behar, nekadašnji strateg Crvene zvezde, potencijalno rešenje na mestu selektora Izraela

Izrael nije uspeo da se plasirana na ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, ceh za to platili su tim menadžer Josi Benajun i selektor Alon Hazan, a Barak Bahar bi mogao da profitira od takvog epiloga.

Bivši trener Crvene zvezde i ranije je pominjan kao ozbiljan kandidat za mesto komandanta bliskoistočne ekipe, da bi posle razlaza tamošnjeg Saveza i doskorašnjeg šefa izraelskih fudbalera izbio u prvi plan.

Tako barem tvrde mediji u Izraelu, odakle dolazi i informacija da je Bahar već postavio svoje uslove eventualne saradnje, počev od angažovanja njegovog tima pomoćnika, koji su bili uz njega i dok je vodio srpski klub. 

Kao alternativno rešenje navodi se Ran Ben Šimon, mada je jasno da se Bahar u Izraelu kotira kao najbolji trener u istoriji te zemlje. Osvojio je šest titula sa Hapoel Ber Ševom i Makabijem iz Haife, te učestvovao u Ligi šampiona sa timom iz Haife. 

Ukoliko dođe do dogovora Bahara i FSI od toga bi dobrano mogla da profitira i srpski šampion , jer bi se na jaj način oslobodio poteškog balasta Baharavog ugovora. Obzirom na to da je dužan da ga isplaćuje sve dok prethodnik Vladana Milojevića ne nađe novi angažman.