Vesti iz fudbala

Zvanično: Barak Bahar se vratio u Makabi Haifu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 19:09
Nekadašnji stručnjak Crvene zvezde, Barak Bahar, ima novi klub. MN Press
Nekadašnji stručnjak Crvene zvezde, Barak Bahar, ima novi klub.

Nekadašnji strateg Crvene zvezde koji je zimus napustio ekipu, Barak Bahar, vratio se u Izrael i zvanično preuzeo svoj bivši klub, Makabi iz Haife. Već duže vreme se spekulisalo o povratku trenera, a u prethodnih par dana, tamošnji mediji su preneli da je samo pitanje dana kada će doći do predstavljanja. Danas se to i deilo.

Bahar je dobio dvogodišnji ugovor, i zavreme tog perioda će pokušati da vrati klub na šampionski presto, s obzirom da je ove sezone istoimeni rival iz Tel Aviva bio uspešnjiji i osvojio domaće prvenstvo. 

Klub iz Haife je kratkom rečenicom "vratio se" i video snimkom ozvaničio povratak stručnjaka sa kojim je uspeo da osvoji tri titule zaredom, i dođe do solidnog uspeha na evropskoj sceni u Ligi šampiona. 

 

 

Podsećamo, Barak Bahar je u Crvenu sezonu došao prošle sezone, i napustio je klub na kraju jesenjeg dela šampionata. Iako je dolazak Izraelca najavljen kao veliki plus u klubu, te pokušaj da se napravi iskorak na smotri Starog kontinenta, tim iz Ljutice Bogdana nije se proslavio ni u Mozzartbet Superligi Srbije, niti  u Ligi šampiona. 

Crveno-beli su grupnu fazu okončali kao poslednjeplasirana ekipa u konkurenciji Mančester sitija, RB Lajpcija i Jang Bojsa, sa samo jednim osvojenim bodom, dok su u domaćem prvenstvu potpuno podbacili, i porazom u "večitom" derbiju protiv Partizana završili kao drugoplasirana ekipa šampionata, što je kasnije rezultiralo otkazom za Bahara. 

"Srećan sam i uzbuđen što se vraćam na mesto za koje sam se vezao i što ću ponovo sarađivati sa upravom, timom, igračima i, naravno, navijačima", rekao je trener povodom povratka na mesto uspeha.

Takođe, novi posao za Bahara je odlična vest za Crvenu zvezdu koja više neće morati da plaća primanja Izraelcu, prema dogovoru da će dohodak prestati kada Barak pronađe novo zaposlenje.