Vesti iz fudbala

Neću da krijem plakao sam od sreće: Emotivni Erikson nakon što je bio trener Liverpula na meču protiv Ajaksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 09:17
Sven Goran Erikson u suzama na meču Liverpul - Ajaks na kojem je bio trener engleskog tima Tanjug/AP Photo/Jon Super, File
Sven Goran Erikson u suzama na meču Liverpul - Ajaks na kojem je bio trener engleskog tima

Emotivno je bilo u subotu uveče tokom prijatelsjke utakmice između Livepula i Ajaksa. Engleski klub je, nakon što je obelodanjeno da švedski trener Sven Goran Erukson ima težak oblik raka, odlučio da mu ispuni životni san da sedi na klupi tima sa "Enfilda".

"Redsi" su svoje obećanje ispunili, a trofejni stručnjak nakon završene utakmice nije mogao da sakrije uzbuđenje zbog onoga što mu se dogodilo.

"Priznaću vam jer nemam šta da krijem. Plako sam od sreće. Celog života sam želeo da sedim na klupi Liuverpula i konačno mi se ta želja ostvarila. Ovaj dan nikada neću zaboraviti. Sve je bilo fenomenalno", rekao je Erikson i dodao:

"Hvala Liverpulu i njegovim navijačima što su mi pružili priliku o kojoj sam toliko maštao."

 

 

Švedski stručnjak je najbolje rezultate u trenerskoj karijeri ostvarivao sa italijanskim Laciom, a bio je i selektor reprezentacije Engleske u kojoj je trenirao legendu Liverpula, Stivena Džerarda, kojem je sada bio trener i u dresu nekadašnjeg šampoiona Evrope.

"Čim sam saznao da će Erikson biti trener na ovoj utakmici osećao sam se uzbuđeno. Jedva sam čekao da dođem i još jednom sarđujem sa njim", rekao je legendarni fudbaler za engleske medije.

Inače, Erikson je pre nekolio meseci saopštio javnosti da je teško bolestan i da su mu lekari predvideli još najviše godinu dana života, ali je on istako da ne želi da se predaje.