Vesti iz fudbala

Erikson šokirao sve: Bolujem od raka, ostalo mi je još godinu dana života

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 10:38
Sven Goran Erikson MN Press
Sven Goran Erikson

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Sven Goran Erikson teško je bolestan, ali on ne želi da se predaje i bori se koliko god može.

Prema informacijama koje je javnosti saopštio sam Šveđanin, on ima rak koji je ušao u tercijalnu fazu i on je svestan da mu nije ostalo još mnogo života.

"Lekari su mi rekli da mi je u najboljem slučaju ostalo još godinu dana života, a možda malo više ukoliko budem imao sreće. Ali ja se ne predajem. Boriću se do kraja koliko god budem mogao", rekao je sedamdesetpetogodišnji Erikson i dodao:

 

 

"Stanje moje bolesti je takvo da je operacija nemoguća i pomirio sam se sa tim. Međutim, ne želim da razmišljam stalno o tome, već moram da budem pozitivan. Sve ovo mi se dogodilo iznenada, šokirlao me je, ali ne smem da se predam".

Kako su preneli švedski mediji, Erikson je uprkos tome što ima 75 godina veoma fizički aktivan i svaki dan trči oko pet kilometara.

Upravo pirlikom jedne takve aktivnosti se srušio posle čega su mu lekari uradili komplentu dijagnostiku i utvrđeno je da boluje od raka pankerasa koji ne može da se operiše, ali njegova progresija može da se usproi ukoliko se bude pridržavao prepisane terapije.

Erikson je bio prvi strani selektor na klupi Engleske, a sa Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem je osvajao titulu šampiona Italije kao trener Lacija, a još je sedeo na klupama Fiorentine, Mančester sitija, Lestera, Obale Slonovače i Meksika.