Vesti iz fudbala

Liverpul potvrdio: Erkison će biti trener na meču protiv Ajaksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 15:00
Sven Goran Erikson Tanjug/AP Photo/Claudio Bresciani/TT
Sven Goran Erikson

Trener Liverpula, Jirgen Klop uputio je srtedinom januara otvoreni poziv Svenu Goranu Eriksonu da bude šef stručnog štaba ovog kluba tokom prijateljske utakmice protiv Ajaks, a sad i zvanično potvrđeno da će se to dogoditi.

Iskusni Šveđanin je krajem prošle godine šokirao fudbalski svet kad je otkrio da boluje od karcinoma i da su mu lekari rekli kako mu nije ostalo jo mnogo života, a kako je negov živtni san je bio da trenira "redse", na "Enfildu su rešili da mu ga ispune.

Zato je i stigao piziv slavnog engleskog kluba da sedi na njihovoj klupi tokom humanitarnog meča protiv ekipe iz Amsterdama koji će se održati narednog meseca.

 

 

"Ukoliko on to poželi može da dođe kada god bude želeo. Moći će da sedi u mojoj fotelji kancelariji i da sedi na klupi Liverpula. Imaće priliku da vidi koliko ovaj divan klub funkcinoše i kako se razvija iz dana u dan. Siguran sam da bi uživao ovde", rekao je Nemac pre mesec dana kad je izneo svoju ideju, a Liverpul je danas izdao kratko saopštenje:

"Potvrđujemo da će Sven Goran Erikson biti deo naše ekipe tokom prijateljske utakmice protiv Ajaksa."

U pitanju je meč na kojem će se sastati legende dva kluba među kojima će se u dresu Liverpula naći Jirži Dudek, Martin Čkrtel, Fabo Aurelio, Đibril Sise i mnogi drugi.

Duel engleksog i holandskog tima će se održati 23. marta na stadionu "Enfild", a kompletan prihod od prodatih ulaznica biće prosleđen u humanitarne svrhe.

Erikson je tokom uspešne trenerske karijere osvajao mnogo trofeja, najviše je pružio kao trener Lacija, Mančester sitija i reprezentacije Engleske, ali on je sanjao o klupi "redsa".