Premijer liga

Veliki gest Klopa: Pozvao Eriksona da bude trener Liverpula i tako ispuni životni san

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 13:13
Jirgen Klop Tanjug/AP Photo
Jirgen Klop

Trener Liverpula, Jirgen Klop uputio je javni poziv čuvenom švedskom stručnjaku Svenu Goranu Eriksonu da na jedan dan preuzme trenersku palicu u engleskom klubu.

Iskusni stručnjak, nedavno je objavio da je teško bolestan i otkrio kako mu lekari predviđaju najviše godinu dan života, što je šokiralo ceo fudbalski svet.

Upravo zato, nemački stručnjak je pozvao svog starijeg kolegu da ga odmeni i na taj način ispuni svoj dugododišnji san da bude trener Liverpula, makar to bilo samo na jedan dan.

 

 

"Ukoliko on to poželi može da dođe kada god bude želeo. Moći će da sedi u mojoj fotelji kancelariji i da sedi na klupi Liverpula. Imaće priliku da vidi koliko ovaj divan klub funkcinoše i kako se razvija iz dana u dan. Siguran sam da bi uživao ovde" rekao je Nemac.

Erikson je tokom uspešne trenerske karijere osvajao mnogo trofeja, najviše je pružio kao trener Lacija, Mančester sitija i reprezentacije Engleske, ali on je sanjao o klupi "redsa".

Šveđaninu bi životni san da sedi na klupi Liverpula mogao da se ispuni 23. marta kada će se na "Enfildu" sastati legende ovog kluba sa holandskim Ajaksom.