Vesti iz fudbala

Ibrahimović pred susret sa Lukakuom: Biće to meč kao i svaki drugi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 10:22
Ibrahimović pred susret sa Lukakuom: Biće to meč kao i svaki drugi Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Švedski napadač, Zlatan Ibrahimović, nedavno je postao najstariji fudbaler koji je postigao pogodak u Seriji A, kada je bio strelac jedinog gola Milana u porazu od Udinezea (1:3).

Iako ima 42 godine, Ibrahimović još uvek ne razmišlja o penziji, niti o promeni kluba. Jasno je da godine polako dolaze do izražaja i da bi za njega sigurno bilo mnogo lakše ako bi igrao na nekom "slabijem" nivou. Međutim, on smatra da bi napuštanje Milana sezonu nakon osvajanja Skudeta bilo "previše lako":

"Odlazak iz Milana posle titule bi bio prelak za mene, to ne bi bio završetak kakav mi priliči. Ovde sam da pravim razliku, da nije tako ne bih bio tu. Ne želim da se priča o mojim godinama, imam još mnogo toga da pokažem i dokažem pogotovo onima koji misle da sam 'završio'. Želim da im pokažem da greše", rekao je Šveđanin.

 

 

On se priključio reprezentaciji Švedske koja će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati protiv Belgije, što će biti prilika da ponovo vidimo njega i Romelua Lukaku da igraju jedan protiv drugog:

"Imamo dobar tim, veoma jaku grupu. Utakmica u petak protiv Lukakua će samo biti običan meč", rekao je napadač.

Za kraj, govorio je o potencijalnom nastupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine:

"Previše je rano da bih išta mogao da kažem. Živim dan za danom u sadašnjosti. Imam mnogo ponuda, ali ne razmišljam o tome. Vidim sebe kao fudbalera. Svi me pitaju kako se osećam, ali trebalo bi da piitate neke od dvadesetogodišnjaka o tome što ja još uvek igram sa njima", podvukao je Ibrahimović.