Vesti iz fudbala

Ibrahimović je neuništiv: Dobio poziv u reprezentaciju Švedske u 41. godini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2023 14:27
Ibrahimović je neuništiv: Dobio poziv u reprezentaciju Švedske u 41. godini Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović koi se nedavno oporavio od povrede i vratio u tim Milana, sada je dobio poziv da se vrati u nacionalni tim.

Selektor Jane Anderson je odlučio da ga uvrsti na spisak igrača za naredne obaveze reprezentacije Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Belgije i Azerbejdžana.

"Zlatan se potpuno oporavio, spreman je, nalazi se u sjajnoj formi, bez obzira što dugo nije igrao i odlučio sam da ga pozovem. On je neko ko može da pomogne ekipi, kako na terenu, tako i van njega", obrazložio je svoju odluku da pozove igrača koji ima 41 godinu selektor Anderson.

Na Andersonovom spisku se nalaze: golmani - Viktor Johanson, Kristofer Nortfelt, Robin Olsen; odbrana - Džoel Anderson, Ludvig Augustinson, Hjalmar Ekdal, Gabrijel Gudmundson, Isak Hin, Emil Holm, Edvin Kurtulus, Viktor Lindelef, Karl Starfelt; vezni red i napad - Viktor Klason, Albin Ekdal, Entoni Elanga, Emil Forsberg, Samuel Gustafson, Viktor Gekereš, Aleksander Isak, Zlatan Ibrahimović, Jesper Karlson, Jesper Karlstrem, Dejan Kuluševski, Kristofer Olson, Robin Kvajson, Matijas Svanberg.