Vesti iz fudbala

Sin Zlatana Ibrahimovića postao reprezentativac: Vinsent pozvan u nacionalni tim Švedske do 15 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 12:31
Zlatan Ibrahimović Tanjug/Spada/LaPresse via AP
Zlatan Ibrahimović

Legendarni Zlatan Ibrahimović najboji je fudbaler kojeg je Švedska ikada imala, a sada je dočekao i da njegov sin obuče dres nacionalnog tima ove zemlje.

Doduše, u pitanju je selekcijas igrača do 15 godina starosti, ali ovo je prvi put da Vinset koji je rođen 2008. godine dobije ovakav poziv i to za turnir protiv Norveške i Švedske početkom decembra.

U pitanju je dečak koji trenira u akademiji Milana i za razliku od svog oca koji je bio napadač, on igra na poziciji u veznom redu.

 

 

"Vinsent je odličan igrač i jedan je od 66 igrača koje smo posmatrali u dužem vremenskom periodu. On igra na poziciji u veznom redu, ima odličan pregled igre i sjajna pas, mada se odlično snalazi i u situacijama kada treba da postigne gol. Znam da će se oko ovog poziva dići dosta prašine jer je njegov otac Zlatan Ibrahimović, ali Vinset je ovo zaslužio", kaže selektor Aksel Đel.

Zlatan, koji se ovog leta oprostio do aktivnog igranja fudbala, pored Vinseta ima još jednog sina, Maksimilijana koji takođe igra za italijanski Milan, ali u nešto starijoj ekipi sastavljenoj od igrača do 18 godina.

Ibrahimović je u dresu nacionalnog tima Švedske debitovao 2001. godine i upisao je 122 nastupa za najjaču reprezentaciju svoje zemlje na kojima je uspeo 62 puta da se upiše u listui strelaca i još 25 puta asistira saigračima za postizanje gola.