Vesti iz fudbala

Padali rekordi: Ibrahimović srušio Zofov, a onda isto veče Kašaro njegov

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2023 08:53
Padali rekordi: Ibrahimović srušio Zofov, a onda isto veče Kašaro njegov Tanjug/AP Photo/Maja Suslin

Ne viđa se baš svaki dan da u roku od nekoliko minuta budu oborena dva rekorda u kategoriji "najstariji fudbaler u istoriji evropskih kvalifikacija". A baš se to dogodilo u petak uveče tokom utakmica 1. kola borbe za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

A sve je teklo ovako.

Igrao se 73. minut utakmice grupe F između Švedske i Belgije, gosti su golovima Romela Lukakua vodili 2:0 i na teren je kročio Zlatan Ibrahimović. U tom trenutku prvotimac Milana je oborio rekord legendarnog Italijana Dina Zofa i sa 41. godinom i 172 dana postao najstariji fudbaler koji je ikada zaigra u kvalifikacijama za EP.

Međutim, taj njegov rekord je "pao" nakon samo desetak minuta kad je reprezentativac Gibraltara, Li Kašaro u 85. minutu susreta grupe B protiv Grčke (0:3) dobio priliku da zaigra i to kao četiri dana stariji od legendarnog Šveđanina.

Obe reprezentacije svoj naredni meč igraju u ponedeljak, Švedska protiv Azerbejdžana, a Gibraltar protiv Holandije, pa će biti zanimljivo videti hoće li se nastaviti ova neobična trka među dvojicom veterana.