Vesti iz fudbala

Crna Gora ostala i bez Marka Jankovića pred duelima sa Bugarskom i Srbijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2023 12:56
Crna Gora ostala i bez Marka Jankovića pred duelima sa Bugarskom i Srbijom MN Press

Selekcija Crne Gore okupiće se danas u Podgorici uoči duela sa Bugarskom i reprezentacijom Srbije u okviru Gurpe "G" kvalifikacija za EURO 2024. godine. Selektor Miodrag Mijo Radulović saopštio je spisak kandidata još pre dve sedmice, ali je došlo do kadrovskih promena.

Zbog povreda okupljanje za mečeve u Razgradu i Podgorici propustiće golman Stouka Matija Šarkić, napadač Sportinga Uroš Đurđević, kao i bivši član Partizana, sada član azerbejdžanskog Karabaga Marko Janković. Pozvani su naknadno Novica Eraković i Miloš Dragojević.

"Start kvalifikacija je izuzetno značajan, pogotovo kada imate jaku i prilično ujednačenu grupu kakva je naša. Imajući u vidu značaj uvodnih mečeva nije bilo potrebe za eksperimentisanjem sa igračkim kadrom na koji računamo za duele sa Bugarskom i Srbijom, pa se među pozvanim reprezentativcima nalaze oni koji su u najboljoj formi i sa čijim smo kvalitetima upoznati do detalja. Pozvani igrači igraju na visokom nivou i standardno u svojim klubovima i na okupljanje reprezentacije, kao i uviek, dolaze maksimalno motivisani da ostvare zacrtane ciljeve. Verujem da će nam kvalitet i snaga kolektiva doneti željene rezultate u duelima sa Bugarskom i Srbijom na početku kvalifikacija", rekao je Crne Gore selektor Radulović.