Vesti iz fudbala

Slaviša Jokanović uskoro u selektorskoj ulozi?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.12.2023 21:21
Slaviša Jokanović Guliver/AP Photo/Sergei Chuzavkov
Slaviša Jokanović

Srpski trener Slaviša Jokanović bi uskoro mogao da postane selektor reprezentacije Crne Gore. Tamošnji mediji prenose kako je iskusni strateg već obavio prve razgovor sa predsednikom fudbalskog saveza ove države, Dejanom Savićevićem i da bi saradnja trebalo da bude ozvaničena početkom 2024. godine.

"Sokolovi" su nedavno ostali bez trenera jer je Miodrag Radulović napustio poziciju selektora nakon što mu je istekao ugovor. On je vodio reprezentaciju u kvalifikacijama za Svetsko i Evropsko prvenstvo, ali nije uspeo da se plasira ni na jedan turnir. Takođe je bio trener i u jednom izdanju Lige nacija gde je Crna Gora sačuvala status u Ligi B.

Mediji iz Crne Gore su naveli da je Savićević i ranije želeo da vidi nekadašnjeg saigrača na klupi reprezentacije ali do dogovora nije došlo.

Jokanović je u svojoj karijeri bio trener Partizana, Muantong junajteda, Levskog, Erkulesa, Votforda, Makabi Tel Aviva, Fulama, Al Garafe, Šefild Junajteda i Dinama iz Moskve. Upravo mu je klub iz prestonice Rusije bila poslednja destinacija i od maja ove godine je bez angažmana.

Osvojio je dve "duple krune" dok je vodio "crno-bele", tajlandsku ligu i uveo je Votford i Fulam iz Čempionšipa u Premijer ligu.