Vesti iz fudbala

Crnogorci ostali bez selektora: Miodragu Raduloviću istekao ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 16:06
Bivši selektora reprezentacije Crne Gore, Miodrag Radulović Guliver
Bivši selektora reprezentacije Crne Gore, Miodrag Radulović

Miodrag Radulović više nije trener reprezentacije Crne Gore. On je odlučio da se povuče nakon završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kom su "sokolovi" završili na trećem mestu u grupi H, iza Mađarske i Srbije. 

Iskusnom stručnjaku je istekao ugovor, ali nije želeo da obnovi saradnju sa Fudbalskim savezom Crne Gore. Radulović je izdao saopštenje u kom je obavestio javnost da više nije trener nacionalnog tima.

"Obaveštavam sportsku javnost da sam posle dugog i konstruktivnog razgovora o dosadašnjem učinku reprezentacije i mogućem produžetku saradnje, sa rukovodstvom Fudbalskog saveza doneo zajedničku odluku da istekom aktuelnog ugovora prestaje moj angažman na mestu selektora seniorske reprezentacije Crne Gore" rekao je Radulović.

On je pre tri godine zamenio Faruka Hadžibegića. Crnu Goru je vodio u kvalifikacijama za Svetsko i Evropsko prvenstvo, kao i u jednom ciklusu Lige nacija.

"Posle tri godine rada na poziciji koja ima posebno mesto u mom srcu i karijeri, odlazim ponosan i uzdignute glave. Tokom vremena koje sam proveo kao selektor, reprezentacija Crne Gore je podmlađena, proširena je baza igrača, dobijena stabilnost, napravljen napredak u igri… Ponosan sam i na rezultate, a pogotovo na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima je naša selekcija bila najbliža plasmanu na veliko takmičenje još od baraž mečeva 2012. Ponosan, iako je kod svih nas ostao žal što nismo uspeli da plasmanom na EURO krunišemo sjajan zajednički rad".

Radulović je Crnu Goru vodio ukupno na 32 utakmice, ostvario je 10 pobeda, osam remija i 14 poraza.