Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: Litvanci mogu da odvedu Srbiju u Nemačku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 09:09
Fudbalska reprezentacija Litvanije MN Press
Fudbalska reprezentacija Litvanije

Fudbalska reprezentacija Srbije, iako ne igra, već ovog četvrtka bi mogla da se plasira na završni turnir Evropskog prvenstva u Nemačku i to prvi put od 2000. godine, a da bi se to dogodilo potrebno je "samo" da Litvanija ne izgubi od Crne Gore u Podgorici (20.45, TV Arena 1 Premium).

Daleko od toga da je to nemoguće, ali isto tako, ne treba smetnuti sa uma i da Crnogorci imaju svoju računicu koja kaže da će u slučaju osvajanja šest bodova iz naredne dve utakmice protiv Litvanije i Mađarske, a uz još jedan poraz te selekcije ili neuspeh Srbije u duelu sa Bugarskom, upravo oni biti ti koji će se plasirati u Nemačku.

Selektor Crne Gore, Miodrag Radulović u ovom duelu neće moći da računa na suspendovanog Stefana Savića, kao i Adama Marušića koji se nedavno povredio u dresu Lacija na meču protiv Rome.

"Moramo da budemo realni i priznamo da ne zavisi sve od nas, ali pred nama su dve utakmice u kojima moramo da ostvarimo pobede. Sav fokus je trenutno na Litvaniji, a tek kada se završi ta utakmica razmišljaćemo o Mađarskoj. Litvanci su nam veliki dužnici, dva boda koja smo izgubili tamo su na neki način i promenila tok kvalifikacija i želimo da im se revanširmao. Igraćemo napadački u formaciji 4-4-2, ali nećemo ići grlom u jagode, već ćemo biti pametni i dati sve od sebe da ostvarimo pobedu", poručio je Radulović, a prenose podgoričke "Vijesti".

Kvalifikacije za EP

grupa A

Kipar - Španija 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Gruzija - Škotska 18.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa F

Azerbejdžan - Švedska 18.00 (TV Arena sport 1)

Estonija - Austrija 18.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa G

Bugarska - Mađarska 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Crna Gora - Litvanija 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa J

Lihtenštajn - Portugal 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Luksemburg - Bosna i Hercegovina 20.45 (TV Arena sport 1)

Slovačka - Island 20.45 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore