Vesti iz fudbala

Bajern nije klub u kojem treneri imaju vremena, rezultat se traži odmah: Nagelsman to zna iz iskustva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 15:46
Julijan Nagelsman Guliver/AP Photo/Luca Bruno)
Julijan Nagelsman

Bajern je toliko veliki klub da treneri koji sednu na njegovu klupu nemaju vremena da stvaraju tim na duže staze, već se rezultat traži odmah, kaže aktuleni selektor fudbalske reprezentacije Nemačke i bivši šef stručnog štaba ovog tima, Julian Nagelsman.

Mladi stručnjak je u Minhen došao kao veliki projekat kluba iz Bavarske, potpisao je ugovor na pet sezona, a saradnju je završio nakon nešto manje od dve godine na "Alijanc Areni".

 

 

"Na klupu Bajerna sam seo sa 33 godine, ali ne mislim da je to iskušenje za mene došlo prerano. Verovao sam u sebe i znao sam da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Na žalost, izgubili smo devet poena prednosti u odnosu na Borusiju iz Dortmunda, u tom trenutku je Tomas Tuhel bio slobodan na tržištu, čelnicu kluba su brzo reagovali i došlo je do moje smene. Sve je to normalno", rekao je Nagelsman.

Istu sudbionu kao i aktuelni selektor "pancera" doživeo je i njegov naslendik u Bajernu koji će dobiti priliku da završi sezonu, a onda sledi razlaz.

"Postoje klubovi u kojima treneri dobiju vreme da stvore ono što hoće, ali Bajern nije jedan od njih. Primera radi, Jirgen Klop je tek nakon pet sezona u Liverpulu osvojio titulu, a Pep Gvardiola je posle sedam godina i mnogo potrešenih para uspeo da tro+ijumfuje u Ligu šampiona. U Bajernu toga nema, tamo se odmah traže rezultati", rekao je Nagelsman.