Vesti EURO 2024

"LIju Džo" oblači "orlove" za Evropsko prvenstvo u fudbalu: Delegacija FSS saradnju dogovorila tokom posete Mihinoj Bolonji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 13:03
Branislav Nedimović, Jovan Šurbatović i Miroslav Tanjga, članovi delegacije FSS u Bolonji Fudbalski savez Srbije
Branislav Nedimović, Jovan Šurbatović i Miroslav Tanjga, članovi delegacije FSS u Bolonji

Najbolji fudbaleri Srbije obavili su što je bilo do njih i posle više decenija se kvalifikovali za prvenstvo Evrope, posle čega je na svoj deo posla prionuo Fudbalski savez Srbije, kako bi selektor Dragan Stojković i njegovi "orlovi" imali optimalne uslove tokom priprema za takmičenje, kao i na samom turniru u Nemačkoj.

Između ostalog, dogovorena je saradnja sa poznatim brendom "Liju Džo", koji će za pomenutu priliku, ali i tokom novog ciklusa Lige nacija, oblačiti Mitrovića, braću Milinković-Savić, Tadića, Vlahovića i ostale. 

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije, koju su činili potpredsednik Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović i direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, boravila je prethodnih dana u Bolonji kao gost rukovodstva istoimenog člana Serije na prvenstvenoj utakmici protiv Sasuola.

Tom prilikom došlo je do njihovog susreta sa vlasnikom renomirane italijanske modne kuće, Markom Markijem i njegovim saardnicima, što je iskorišćeno za predstaljanje najnovijih modela iz letnje i zimske kolekcije, specijalno dizajnirane za potrebe naših igrača, članova stručnog štaba i delegacije Fudbalskog saveza Srbije.

Partnerstvo sa modnom kućom "Liju Džo" predstavlja spoj vrhunskog sportskog rezultata i elegantnog stila, kao i dokaz da je naša reprezentacija zahvaljujući rezultatima u poslednje tri godine stekla veliku reputaciju u evropskom i svetskom fudbalu, a FSS osigurao poverenje sponzora i poslovnih partnera.

Boravak u Italiji iskorišćen je i za razgovore sa dva poznata proizvođača sportske opreme oko potencijalne saradnje u novom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2026. godine održava u SAD, Kanadi i Meksiku.

Takođe, članovi delegacije FSS posetili su trening centar Bolonje i pored portreta Siniše Mihajlovića evocirali sećanja na legendarnog reprezentativca, trenera i selektora koji je na "Renato Dal Ari" ostavio neizbrisiv trag i zahvaljujući uspesima i rezultatima na klupi italijanskog kluba, 2019. godine dobio najprestižnije individualno priznanje, Zlatnu loptu FSS za najboljeg trenera naše zemlje.

Bolonja, koju je jedno vreme sa velikim uspehom vodio i sadašnji direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga (nagrada za trenera meseca u Seriji A), pruža, inače, odlične rezultate ove sezone i bori se za mesto koje vodi u Ligu šampiona.