Vesti iz fudbala

Spasojević i Adžić odveli Čukarički među osam u Kupu Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2023 18:51
Spasojević i Adžić odveli Čukarički među osam u Kupu Srbije MN Press

Nije Metalac uspeo da strpa Čukarički u "lonac" i ponovi uspeh iz prošle godine kada je bio učesnik četvrtfinala Kupa Srbije. Kvalitetniji sastav sa Banovog brda je u ne baš naročito ubedljivoj partiji slavio 2:0 (1:0), golovima Mihajla Spasojevića i Luke Adžića sa penala i pridružio se Crvenoj zvezdi, Radniku, TSC-u, Radničkom iz Niša, Vojvodini i Novom Pazaru u četvrtfinalu Kupa Srbije. Metalac se borio koliko je mogao, imao je svoje prilike, ali ne i pravog strelca.

Čukarički je posle uvodnih desetak minuta uspostavio kontrolu igre, opsedao je gol domaćina i poveo u 21. minutu. Ivanović je prošao po desnoj strani, poslao loptu ka Mihailu Spasojeviću koji je uklizao i poslao je u mrežu. Metalac je pretio najčešće iz prekida, Škorić je dobro skočio i šutirao glavom, ali nije bio dovoljno precizan. Lopta je prošla golmana Mićovića i završila pored stative.

Tridio se domaćin u nastavku da izjednači, ali se čini da se ključni momenat za ishod dogodio u 61. minutu. Škorić je neoprezno srušio Spasojeviča u šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku. Luka Adžić je preuzeo odgovornost i topovskim udarcem trasirao put Čukaričkog u četvrtfinale.

Metalac je pao u poslednjih 20 minuta igre, Čukarički je imao četiri kolosalne prilike za ubedljiviju pobedu, Aganspahić i Adžić su pogađali stative.

Osmina finala Kupa Srbije

Četvrtak

Radnički SM - Crvena zvezda 1:3 (1:1)
/K. Đorđević 38 pen - Ivanić 43, Rakonjac 56, Kangva 64/

Metalac - Čukarički 0:2 (0:1)
/Spasojević 21, Adžić 62 pen/

Spartak ŽK - Napredak 19.00 (TV Arena sport 2)